Ολοκληρώθηκε η φετινή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μοναδική παραφωνία τον Δήμαρχο της πόλης, Γ.Μπουτάρη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι σημαιοφόροι Αφγανοί, Αλβανοί, Πακιστανοί κτλ, εκείνοι δηλαδή που κάνοντας χρήση των νέων ηθών του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκαν τυχεροί αφού το όνομά τους βγήκε από την κληρωτίδα και απέφυγαν την αξιολόγησή τους. Συνιστά ντροπή για οποιαδήποτε πόλη να μην την εκπροσωπεί ο Δήμαρχος της.
Και επειδή «κούρασαν οι φτηνές δικαιολογίες» παρακάτω ένα «απάνθισμα» από παρελάσεις εθνικών επετείων άλλων χωρών όπως Ισραήλ, Ρωσίας, Πορτογαλίας, ΗΠΑ, Γαλλίας, Τουρκίας, Ισπανίας, Ινδίας.
Ελληνες γονείς σε πολλά πηγαδάκια σχολίαζαν τον Σημαιοφόρο από την Αφρική που κρατούσε την ελληνική σημαία ενώ εντύπωση προκάλεσαν και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας μαντήλα.Πολλοί που βρέθηκαν στη σχολική εορτή ομολογούν ότι ήθελαν να κλάψουν με την κατάντια του νεοέλληνα… Μια γιορτή με χαβαλέ, σκετσάκια για το έπος του 40.
Φυσικά οι μαθητές δεν ευθύνονται για απολύτως τίποτα, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Από την άλλη η αφομοιωτική δύναμη της Ελλάδας κάποιες φορές κάνει θαύματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Οι μουσουλμάνες μαθήτριες διέφεραν ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της, καθώς εκτός από τη μαντίλα, φορούσαν παντελόνι και ζακέτα κρύβοντας κάθε σημείο του σώματός της.
Ελπίζουμε αυτά τα κορίτσια να έχουν γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε πάντα να μην βλέπουν τον Σταυρό στην Σημαία ως προσβλητικό για την κουλτούρα τους. Αποτελεί σύμβολο της επικρατούσας θρησκείας εδώ, αλλά πάνω απ’ολα είναι και θα είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας και πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού.
Η άλλη παραφωνία ακούει στο όνομα Γ.Μπουτάρης ο οποίος το ‘πε και το κάνε. Δεν πήγε ούτε στην μαθητική ούτε στη στρατιωτική παρέλαση.Είχε δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις.
Είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται στην πόλη στις 27 του μηνός, διαχωρίζοντάς την πάντως από τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του «Όχι».
«Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει, δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση»είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και υπογράμμισε:
«Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος».
«Φυσικά, όλοι οι γονείς και παππούδες πάνε για να δουν τα παιδιά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, ότι μία τέτοια παρέλαση καλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα. Δείτε πώς περπατούν σαν «ρεμπέτ ασκέρ» όλοι» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ετσι, δεν παρευρέθη τελικά στην εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απουσία του τόσο από τη παρέλαση στο κέντρο της πόλης όσο και από τους εορτασμούς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.
Αρχικά ο κ. Καλαφάτης τόνισε:
«Απέναντι σε όλους εκείνους που με θολωμένο το μυαλό εκμεταλλεύονται τις παρελάσεις για να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ εμείς είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη νεολαία και να τη συγχαρούμε. Με αυτό τον τρόπο να την παροτρύνουμε να ακολουθήσει πιστά το δρόμο της γνώσης και της αριστείας.Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για ένα καλύτερο αύριο και για την νεολαία και για την Ελλάδα».
Στη αναφερόμενος στην απουσία του κ. Μπουτάρη δήλωσε:
«Μακάρι να έλειπε μόνο σήμερα ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος λείπει σχεδόν πάντα από όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστεί και να καταγράψει ο Έλληνας πολίτης. Ο καθένας με τη συμπεριφορά του την παρουσία τα λεγόμενα ή την απουσία του δίνει και το δικό του στίγμα. Ο θεσμός επέλεξε να υποβαθμίσει την εκπροσώπηση αυτή με τον να μην παρίσταται και να εκπροσωπείται από μέλος του δημοτικού συμβούλιο».
O κ. Καλαφάτης προανήγγειλε ότι θα γίνει μεγάλη συζήτηση για την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως είναι θέμα συμβολισμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου