Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Παρουσία αντιπροσωπείας της Χρυσής Αυγής εορτάστηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου, η μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγίου Εφραίμ στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ στην Νέα Μάκρη Αττικής.

 Αξίζει οπωσδήποτε να παραθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό για την δράση και τον θάνατο ενός μεγάλου Εθνομάρτυρα, που επέλεξε να θυσιάσει την ζωή απ’ το να αλλαξοπιστήσει στα πρώτα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας.Ο Άγιος Εφραίμ, κατά κόσμο Κωνσταντίνος Μόρφης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1384 μ.Χ. σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στον Ληθαίο ποταμό. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του. Σε ηλικία 14 ετών, για να αποφύγει τον εξισλαμισμό και το παιδομάζωμα, εισήλθε στην ακμάζουσα τότε Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του όρους των Άμωμων της Αττικής (περιοχή Νέας Μάκρης).Το 1416 μ.Χ. οι τούρκοι κατέλαβαν και λεηλάτησαν την Αττική και ανάγκασαν τον δούκα των Αθηνών να δηλώσει υποταγή στον σουλτάνο. Το 1424 μ.Χ. σε μία ακόμη επιδρομή εισέβαλαν βιαίως στη Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και έσφαξαν πολλούς Μοναχούς.
Τον επόμενο χρόνο, την 14η Σεπτεμβρίου 1425 μ.Χ., επανήλθαν οι βάρβαροι και συνέλαβαν τον Άγιο. Τον έδεσαν με αλυσίδες και άρχισαν τα μαρτύρια του, που τελείωσαν στις 5 Μαΐου 1426 μ.Χ. ήμερα Τρίτη και ώρα 9 το πρωί. Τον κρέμασαν ανάποδα σε ένα δένδρο, που σώζεται ακόμα, τον κάρφωσαν στα πόδια και το κεφάλι, και τέλος το καταπληγωμένο και μαρτυρικό σώμα του το διαπέρασαν με αναμμένο ξύλο. Έτσι, ο Άγιος Εφραίμ, παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό, αρνούμενος να εκτουρκιστεί και να εξισλαμιστεί.
Οι φετινές εκδηλώσεις
Χιλιάδες Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξοι από φίλιες χώρες, συμμετείχαν στους φετινούς εορτασμούς. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος. Αξιοσημείωτη είναι η έντονη παρουσία της νεολαίας στις φετινές εκδηλώσεις.
Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπήθηκε από τους συναγωνιστές Ηλία Κασιδιάρη και Χριστόφορο Τσάγκα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες υποδέχθηκαν με θερμές εκδηλώσεις συμπαράστασης την αντιπροσωπεία μας
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου