Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

EKTAKTO: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε μισή ώρα γύρω από τη Λέσβο – Yπέκλεπτε πληροφορίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις!(βιντεο)

Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι; Γιατί σχεδίασαν αποστολή χαμηλής πτήσης με ένα πολεμικό ελικόπτερο που περικύκλωσε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν τους αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ.
Εμπειροι επιτελείς τονίζουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο διέθετε συστήματα υποκλοπών και στόχευε να αντλήσει συγκεκριμένες πληροφορίες από ελληνικές εγκαταστάσεις στη Λέσβο με αυτή τη «κυκλική» πτήση.
Επισημαίνεται ως ενδεικτικό της τουρκικής επιθετικότητας ότι οι χειριστές του τουρκικού Sikorsky δεν απομακρύνθηκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο ακόμη κι όταν το ελικόπτερό τους αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.Το τουρκικό ελικόπτερο παραβίασε τρεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού έμπαινε και έβγαινε από την περιοχή του εθνικού εναέριου χώρου…
Το περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο ξεκίνησε στις 14:16 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το τουρκικό Sikorsky μπήκε στο FIR Αθηνών από την περιοχή βόρεια της Λέσβου και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου που κινήθηκε πολύ κοντά στις ακτές της Λέσβου διήρκεσε μέχρι τις 14:44, όταν το S-70 βγήκε από τον ελληνικό από την περιοχή νότια του νησιού.
Λίγο μετά την προσέγγιση των ελληνικών μαχητικών με το τουρκικό Sikorsky στην περιοχή της Λέσβου εμφανίστηκαν δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία παραβίασαν δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.
Την Πέμπτη, οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη (μαχητικά και ελικόπτερα) παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο σε πέντε περιπτώσεις, εκ των οποίων οι δύο εξελίχθηκαν σε εμπλοκές (αερομαχίες).Πιο συγκεκριμένα, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό, μπήκαν στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ ακόμη ένα τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Από τα τρία τουρκικά αεροσκάφη, τα δύο (τα F-16), ήταν οπλισμένα.
Καθημερινή μάχη να αποφευχθεί το «ατύχημα» στο Αιγαίο δίνουν οι Έλληνες πιλότοι…
Θέμα χρόνου η κατάρριψη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου