Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Γίνε χορηγός θετικής ενέργειας.

Επιτέλους οι μέρες μας μεγαλώνουν και οι νύχτες μας γλυκαίνουν καθώς το κρύο που τις ακολουθούσε, αρχίζει και αυτό σταδιακά να υποχωρεί. Κυρίως την  εποχή αυτή, κυνηγάμε τον ήλιο να μας φωτίσει και ψάχνουμε καρδιές  να ζεσταθούμε.
Είναι η κατάλληλη εποχή που θέλουμε να γίνουμε χορηγοί  θετικής ενέργειας. Επίσημα το φως νικάει το σκοτάδι .Ψάχνουμε τη θετική ενέργεια και προσπαθούμε να γεμίσουμε τη ζωή μας με αλλαγές που θα σπάσουν τα σκοτάδια μας και θα γεμίσουν τις μεγάλες μέρες μας με αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα.
Αυτές τις φωτεινές μέρες, συνειδητοποιηθούμε  ότι η ψυχική μας υγεία κινδυνεύει καθώς οι ψυχολογικές μας μπαταρίες έχουν εξαντληθεί.  Τα δυσβάσταχτα βάρη της καθημερινότητας που κουβαλάμε μέσα μας, γέμισαν τη ζωή μας με θυμό, στεναχώριες και μαραθώνιους καβγάδες. Αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη ψυχή μας  δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τις θετικές στιγμές που έχουμε στη ζωή μας.
Για αυτό το λόγο, ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους δίπλα μας, οι οποίοι βάζουν τη θετική ενέργεια στη ζωή τους.
 Θέλουμε η ζωή μας να γεμίσει  με γέλιο, ελπίδα και πολύ μεγάλη δόση περιπέτειας.
Αυτούς τους ανθρώπους  τους ονομάζεις διαφορετικούς. Ζουν στον ίδιο πλανήτη με εσένα , έχουν περάσει τις ίδιες καταστάσεις με εσένα , αλλά αυτοί αντιδρούν με απρόσμενο τρόπο. Ζουν στο δικό τους κόσμο. Έναν κόσμο που έχει τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του ανθρώπους. Σου συστήνονται ως χορηγοί θετικής ενέργειας.
Καταρχήν , αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαμορφώσει τις αρχές της θετικής ψυχολογίας  στη ζωή τους και  στο μυαλό τους. Φοράνε έναν ειδικό φακό στα μάτια τους, ο οποίος τους επιτρέπει να βλέπουν τα προβλήματα τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους και όχι  ως εμπόδια της διάθεσης τους. Δεν επιτρέπουν τα αρνητικά συναισθήματα να τους κυριαρχήσουν. Ξέρουν πως σε κάθε πρόβλημα αντιστοιχεί και η λύση του.
Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πώς να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους.
Όταν αποφασίζουν να αλλάξουν το κάνουν για τους ίδιους και όχι για τους άλλους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει από αγάπη. Βλέπουν τον εαυτό τους και του δίνουν όλα όσα απεγνωσμένα ποθεί. Ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του και προσπαθούν να ασχολούνται με δραστηριότητες  που τους γεμίζουν. Ψάχνουν ανθρώπους και πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Είναι δοτικοί και εκπέμπουν μια  ενέργεια που μαγνητίζει το βλέμμα σου.
Όταν τους αντικρίζεις  φωτίζεται το κεφάλι σου με τέτοια δύναμη που μπορείς να δεις φως στο σκοτάδια σου. Βλέπεις στη ψυχή τους ελευθερία, κίνηση και επιμονή. Συνειδητοποιείς  πως η δύναμη τους προέρχεται από μέσα τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν νικήσει τον αδύναμο εαυτό τους .Δεν περιμένουν από τους άλλους να τους δώσουν αυτά που θέλουν αλλά τα διεκδικούν με όλο τους το είναι. Εάν θέλουν να περάσουν καλά χαμογελάνε οι ίδιοι τους. Εάν έχουν παράπονα τα φωνάζουν δυνατά και δεν περιμένουν από τους άλλους να καταλάβουν το λάθος τους. Όταν αδικήσουν κάποιον ζητάνε συγνώμη και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Δείχνουν το ενδιαφέρον τους και δεν περιμένουν να ενδιαφερθούν πρώτα οι άλλοι για αυτούς. Δεν βάζουν τον εγωισμό τους πιο πάνω από τις ανάγκες τους.
Ίσως για αυτό πάντα κολλάς μαζί τους, χωρίς να καταβάλλουν οι ίδιοι την παραμικρή προσπάθεια. Κάνουν τα αδύνατα να φαίνονται δυνατά σε ένα κόσμο που το σκοτάδι έχει φυλακίσει τις ψυχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου