Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Αποκάλυψη-σοκ: Από την Ελλάδα εκτοξεύθηκαν τα αμερικανικά βλήματα cruise που έπληξαν την Συρία! ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ»

Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleign Burke, USS Porter και USS Ross εκτόξευσαν τα 59 βλήματα Tomahawk, από το νότιο Αιγαίο, ελάχιστα έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά σαφώς εντός του ελληνικού FIR, στην περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 2:42 μέχρι τις 2:56 τα ξημερώματα.
 
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αμερικανικές πλατφόρμες εκτόξευσης όπλων, είτε εναέριες είναι θαλάσσιες, χρησιμοποιούν το Αιγαίο και το ελληνικό FIR για να εκτοξεύσουν επίθεση κατά τρίτου κράτους.
 
Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό είχε ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την ενέργεια και πώς διαχειρίστηκαν τα προβλήματα ασφάλειας του εναέριου χώρου καθώς 59 βλήματα cruise εκτοξεύθηκαν από το νότιο Αιγαίο και έπληξαν την συριακή βάση Ash Sha’irat.
 
Μάλιστα αν πιστέψουμε την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ότι από τους 59 Tomahawk μόνο οι 23 προσγειώθηκαν στον στόχο και δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το που έπεσαν 36 βλήματα, τίθεται ένα ζήτημα για το πού πήγαν οι υπόλοιποι. 
 
Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι 58 από τους 59 πυραύλους βρήκαν τον στόχο τους. Η βάση ομως δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχε μείνει "ούτε κολυμπηθρόξυλο", κάτι που δεν συνέβη.
 
Οι εικόνας από το ρωσικό drone επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιάς είναι μικρές και σίγουρα δεν έπεσαν τόσοι πύραυλοι στην βάση::

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου