Τρίτον, προβοκάτσια στη Θράκη. Η υπόθεση με τα – αχρησιμοποίητα- όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί δεν έχει διαλευκανθεί, οι ενδείξεις όμως επιμένουν πως δεν πρόκειται για «αθώα» ή «τυχαία» ενέργεια, αλλά πίσω της βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες γειτονικής χώρας – και ο νοών νοείτω.
Την Αθήνα προβληματίζει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι πληθαίνουν οι δυνάμεις στο εσωτερικό της Ένωσης που επιδιώκουν να διακοπούν οριστικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, διαβάζουμε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις».
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα αμφίβια πλοία «Zubr» με το αερόστρωμνο L-182 «Κέρκυρα» έμφορτο με οπλισμό και ειδικές δυνάμεις ΟΥΚ να παίρνει μέρος σε μεγάλη άσκηση του ΠΝ.
Ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν από το σκάφος με φουσκωτές λέμβους και κατέλαβαν τον Αντικειμενικο Σκοπό, σε θαλάσσια περιοχή. Το σενάριο προέβλεπε την ανακατάληψη μικρονησίδας που είχε κυριευθεί από εχθρικές δυνάμεις.
Τα αερόστρωμνα ZUBR προσφέρουν στρατηγικές ικανότητας ταχείας μεταφοράς και ανάπτυξης δυνάμεων. Ανήκουν στη Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου.
Tο αερόστρωμνο «Κέρκυρα» τύπου ZUBR πραγματοποίησε μεμονωμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση στην οποία περιλαμβάνονταν προσγειάλωση στην παραλία Πυργάκι της Νάξου.http://www.