Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

690_612a4c7b-e065-4b34-83b8-1f5a42ea6591Για νέο επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ – Δείτε το βίντεο
Για νέα ένταση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής γύρω από τα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, δημοσιοποιώντας παράλληλα και σχετικό βίντεο του περιστατικού.
Όπως αναφέρεται, τουρκικό πλοίο του λιμενικού κατεδίωξε ελληνικό ενώ κατευθυνόταν προς τα Ίμια, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΝΤ1 στην Τουρκία.
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι όταν ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής ενώ περίμενε μπροστά από την Καλόλιμνο, στη συνέχεια πέρασε δύο μίλια ανοιχτά του νησιού Τσαβούς (Φανάρι στα ελληνικά) και μετά προσπάθησε να πλησιάσει τα Ίμια.
Το τουρκικό λιμενικό επενέβη και έβγαλε το ελληνικό πλοίο εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα κατά την καταδίωξη τα πλοία και των δύο χωρών πλησίασαν έως και 2 μέτρα το ένα το άλλο. Το ελληνικό προσπάθησε να πάει μπροστά στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά το τουρκικό πλοίο το εμπόδισε, όπως αναφέρεται.
Αφού υπενθυμίζεται η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ τη Μ. Πέμπτη στην Καλόλιμνο με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά και η παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, τώρα άλλο ένα περιστατικό προστίθεται με την παραβίαση –όπως αναφέρεται- των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή από ελληνικά σκάφη του λιμενικού.

Imia από Enikos_gr        http://www.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου