Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί ο Κοτζιάς παραμονές του Πάσχα -«Πολεμικός Συναγερμός» στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας – Σαλπάρουν φρεγάτες και πάνω από οχτώ Πυραυλάκατοι -33 παραβιάσεις και 1 εμπλοκή στο Αιγαίο

Δύσκολες ημέρες έρχονται στα ελληνοτουρκικά με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να συγκαλεί παραμονές του Πάσχα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Προφανώς η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τις τουρκικές κινήσεις παραμονής του δημοψηφίσματος.
Έτσι την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 12:00 θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).
Δεν είναι τυχαίες οι αποκαλύψεις που διέρρευσαν σήμερα στον τύπο.Όπως αναφέραμε στο άρθρο μας Οι Τούρκοι μετρούν το χρόνο αντίδρασης και την ετοιμότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων στέλνοντας μέσα στη νύχτα σκάφη με μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 0ι Τούρκοι μετρούν τους χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατιωτικού φυλακίου στη νήσο Παναγιά και της βοήθειας που μπορεί να προστρέξει στο νησί από τη Χίο στέλνοντας σκάφη με μετανάστες να προσεγγίζουν και να δένουν στο ακριτικό νησί. Ένα φαινόμενο που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται ημέρα, αλλά και νύχτα.
Τα ξημερώματα σήμερα λοιπόν σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο της Χίου όταν ενημερώθηκε από τα στελέχη που στελεχώνουν το στρατιωτικό παρατηρητήριο στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες ότι σε δύσβατη περιοχή είχε προσαράξει ταχύπλοο με μετανάστες.
Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή των οποίων, το ταχύπλοο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου όπου και κατασχέθηκε.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση στο ταχύπλοο επέβαιναν 16 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν, επίσης, στη Χίο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.Το γεγονός ότι οι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος και όχι με μία απλή λέμβο να περάσουν στο ελληνικό νησί, το γεγονός ότι προσάραξε σε δύσβατη περιοχή και όχι εκεί που έχουν άμεση οπτική εικόνα οι στρατιώτες προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Η νήσος Παναγιά, όπως και το Καστελόριζο είναι δύο περιοχές που οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει ύποπτη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και η Άγκυρα έχει εντάξει τα δύο νησιά στις «γκρίζες ζώνες». Να σημειωθεί επίσης πώς και πέρυσι το Πάσχα οι Τούρκοι επιχείρησαν απόβαση στην Παναγιά χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα καπνού μετανάστες.
Για το λόγο αυτό όπως σημειώνει ο veteranos.gr , από το πρωί επικρατεί «Πολεμικός Συναγερμός» στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και όχι μόνο …με τον Στόλο να είναι σε Επιφυλακή
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες …έχουν ήδη βγει από το πρωί πάνω από οχτώ Πυραυλάκατοι …
Τα ταχύτατα πολεμικά σκάφη που οι το πολεμικό μας Ναυτικό διαθέτει ,πλέουν με στόχο να σηκώσουν ασπίδα προστασίας από το Βορρά μέχρι και το Νότο του Αιγαίου!
Την ίδια ώρα ετοιμάζονται να σαλπάρουν κάποια ώρα απόψε μετά τα μεσάνυχτα οι Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που από το πρωί θα εκτελούν Τακτικές Ασκήσεις με την Συνεργασία Μαχητικών Αεροσκαφών λειτουργώντας και στο Πλαίσιο της Διακλαδικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017»Μαχητικά από πέντε χώρες θα επιχειρήσουν και στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα του Καστελόριζου όπου θα χωριστούν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους …αλλά και προσβολή των Ελληνικών Μαχητικών Σκαφών που θα βρίσκονται εν πλω το πρωί της Τρίτης και της Τετάρτης!
Στο Αιγαίο η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση με νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Μετά την προκλητική στάση του τουρκικού ναρκαλιευτικού, που δεν σήκωσε την ελληνική σημαία, την Παρασκευή, τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, παραβίασαν 33 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ενώ πραγματοποίησαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά μαχητικά που αποτελούνταν από τέσσερα F-16, δύο F-4 και δύο CN-235, πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα σε μία περίπτωση ανάγκασαν τις ελληνικές δυνάμεις να εμπλακούν σε εικονική αερομαχία.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 3η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2 F-16 & 2 F-4 & 2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 33 (15 και 17 από τα 2 CN-235, αντίστοιχα)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Όπως αναφέραμε το πρωί, οι ώρες και μέρες που έρχονται είναι πολύ κρίσιμες. Σύμφωνα με αρμόδια ελληνική πηγή, ένας άτυπος τουρκικός στρατός δρα εντός της ελληνικής επικράτειας. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές αποφεύγουν να αποκλείσουν ακόμα και ακραία σενάρια, όπως κάποιου είδους θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αναταραχή στη Θράκη ή και επεισόδια με μουσουλμάνους μετανάστες στην Αθήνα….http://www..gr/2017/04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου