Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Με ταχείς ρυθμούς εποικίζεται η Κρήτη, 3000 «πρόσφυγες» απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια

Έως τα τέλη του 2016 περισσότεροι από 3000 αλλοδαποί, σχεδόν μία κωμόπολη, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με βάση τον νέο νόμο στην Κρήτη σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και κοινωνικών υποθέσεων Νίκος Τσαγκαράκης δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι «τα νούμερα τρομάζουν αλλά εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί τα περισσότερα είναι παιδιά από Αλβανία και Σερβία, έχουν πάει σχολείο, μιλούν ελληνικά και έχουν γεννηθεί εδώ».
Μπορεί όντως να έχουν γεννηθεί εδώ κάποια εξ αυτών αλλά οι γονείς δεν παύουν να εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας.Ίσως να θίγεται το θέμα της ευρωπαϊκής καταγωγής των Ελληνοποιηθέντων για να εξωραϊστεί κάπως η κατάσταση αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν και πολλοί τριτοκοσμικοί.
Ο ίδιος άνθρωπος μας ερμηνεύει το «φαινόμενο Κρήτη» λέγοντας πως οφείλεται στο ότι οι κάτοικοι αγκαλιάζουν όποιον πηγαίνει στο νησί και πως λόγω της παραγωγής υπάρχουν ακόμη θέσεις εργασίας.Με απλά λόγια τους αγκαλιάζουμε για να μας δουλεύουν με φτηνά μεροκάματα. Βεβαίως φιλόξενοι οι Κρητικοί, όπως όλοι οι Έλληνες, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο η φιλοξενία και η προσφορά εργασίας να ξεκινούσε πρώτα από τους δικούς μας ανθρώπους…http:/now.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου