Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου με προτροπή της πρεσβείας των ΗΠΑ, του Βερολίνου και των Βρετανών (όλοι κύριοι παίκτες στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999) με αφορμή το περιστατικό με την σερβική αμαξοστοιχία εφαρμόζουν σχέδιο «βίαιης κατάληψης του βόρειου Κοσσυφοπέδιο», στο οποίο η Σερβία είναι έτοιμη να απαντήσει υπερασπιζόμενη τους συμπολίτες της.
Πολεμικός συναγερμός έχει σημάνει με Σέρβους και Ρώσους πράκτορες στο Β.Κοσσυφοπέδιο να οργανώνουν την άμυνα της περιοχής μέχρι να καταφτάσουν ενισχύσεις. Ήδη από χτες έχει διεισδύσει άγνωστος αριθμός Σέρβων και Ρώσων στην περιοχή.
Εξηγούμεθα για όσους δεν γνωρίζουν, το βόρειο Κοσσυφοπέδιο (σερβικά: Северно Косово, αλβανικά: Kosova Veriore), είναι μια περιοχή στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, που αποτελείται από τέσσερις σερβόφωνους δήμους: Βόρεια Μιτρόβιτσα, Λεπόσαβιτς, Ζβέτσαν και Ζούμπιν Πότοκ.
Οι Αλβανοί κομάντος KPS δεν μπορούν να παρέμβουν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς προηγούμενη συμφωνία με τους Σέρβους και με το ΝΑΤΟ, διότι αυτά ακριβώς αναφέρει το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ και εδώ ακριβώς εισέρχεται και ο παράγοντας Ρωσία η οποία έχει νόμιμα λόγο στην περιοχή ως ειρηνευτική δύναμη.Σε περίπτωση που κινδυνέψουν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου, το Βελιγράδι έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να ..παρέμβει, στρατιωτικά.
Πριν από τη συμφωνία των Βρυξελλών του 2013, η περιοχή λειτουργούσε ανεξάρτητα από τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου καθώς αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου το 2008.
Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αντιτίθεται σε κάθε είδους παράλληλη κυβέρνηση για τους Σέρβους στην περιοχή αυτή.
Για αυτό και το περιστατικό με το τρένο ήρθε ως «μάνα εξ ουρανού» για τους Αλβανούς ώστε να καταλάβουν την περιοχή η οποία διατηρεί την αυτονομία της, την οποία δεν αναγνωρίζουν ΗΠΑ και ΕΕ.
Αυτό ακριβώς διαδραματίζεται από προχθές και το οποίο θα έχει και συνέχεια διότι οι Αλβανοί ….το εφαρμόζουν ήδη.
«Η Σερβία ως μια σοβαρή χώρα έχει ένα λεπτομερές σχέδιο για την επιστροφή των δυνάμεων ασφαλείας της στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την απόφαση 1244, εφόσον τα συμφέροντα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο απειληθούν», δηλώνει ο Ντράγκαν Κρσμάνοβιτς ειδικός αμυντικός αναλυτής .
Ο Μίλοβαν Ντρετσούν, πρόεδρος των Σέρβων σε Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια στο σερβικό κοινοβούλιο, αναφέρει ότι «όταν τυφέκια, τεθωρακισμένα οχήματα εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία του σερβικού έθνους, τότε δεν μπορούμε να πάμε σε διάλογο..αλλά σε κάτι άλλο».
«Η Πρίστινα έχει επινοήσει ένα σχέδιο για την κατάκτηση της βόρειας περιοχής και την εγκατάσταση των οργάνων της, όπως αποδεικνύεται από την ισχυρή στρατιωτική παρουσία στον άξονα Ποντουίεβο-Μπαγιόρα – Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, ενώ οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου να προετοιμάζουν την ταχεία είσοδο και νέων δυνάμεων. », λέει ο Ντρετσούν.
Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι σήμερα μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, εξήγησε τους λόγους για την απόφαση του να μην επιτραπεί η είσοδο του τρένου που ξεκίνησε από το Βελιγράδι για το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου .
Ο Θάτσι δήλωσε ότι το τρένο ήταν παράνομο και αφορούσε εκστρατεία σερβικής προπαγάνδας στο πλαίσιο της πολιτικής κατάστασης για την αποσταθεροποίηση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τρένο ήταν ένα ύπουλο σχέδιο από την Σερβία, υποστηρίζοντας ότι στο μέλλον μπορεί να συμβούν και άλλα τέτοια γεγονότα, με πρόθεση την πολιτική και στρατιωτική προσάρτηση της βόρειας Μιτρόβιτσα.
Ο ίδιος τόνισε ότι η βόρεια περιοχή δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι το κέντρο της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων .
Ο ίδιος τόνισε ότι η βόρεια περιοχή δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι το κέντρο της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων .
Η αποφασιστική στάση του Βελιγραδίου και οι κυοφορούμενες ανεξαρτησίες του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και των Σερβοβόσνιων στην Βοσνία σε ένα come back των Σέρβων μετά τις ήττες το 1995 και 1999 , θα είναι οι πραγματικές αιτίες του Γ” Βαλκανικού πολέμου που θα φέρει την Ρωσία στην περιοχή για να «διευθετήσει » την κατάσταση .
Όλα τα υπόλοιπα θα είναι απλά ..οι αφορμές για αυτόν τον πόλεμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου