Η διάσημη τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision σχηματίζει με τα χέρια της τον Αλβανικό αετό!Η Φουρέιρα που ποζάρει χαμογελαστή βάζει «φωτιά» με το σύμβολο του Αλβανικού αλυτρωτισμού… Δηλαδή την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια.Η φωτογραφία της εκπροσώπου της Κύπρου στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision με τον …Αλβανικό αετό φιγουράρει στην επίσημη σελίδα του Eugent Bushpepa που στέλνει η Αλβανία στη Λισαβόνα!
H… Eλένη, που ποζάρει χαμογελαστή, βάζει «φωτιά» με το σύμβολο του Αλβανικού αλυτρωτισμού… Δηλαδή με τη νοσηρή ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια.
Στην περιβόητη «Μεγάλη Αλβανία», οι Αλβανοί υποτίθεται πως διοικούν ένα κράτος που φτάνει νότια μέχρι και την Άρτα, ανατολικά στο Τέτοβο των Σκοπίων και βορειοανατολικά στο Κόσοβο το οποίο έχει αποσχιστεί από την Σερβία.
Μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που πριν μερικά χρόνια διέψευδε κατηγορηματικά την Αλβανική καταγωγή της και δήλωνε δημόσια ότι η μητέρα της κατάγεται από το Μέτσοβο και ο πατέρας της έχει …Μεξικάνικες ρίζες! Έγινε μάλιστα έξω φρενών όταν αποκάλυψαν τα ΜΜΕ ότι το πραγματικό όνομά της είναι Eντέλα Φουρεράι (Entela Foureraj), ενώ οι γονείς της λέγονται Kristaq (πατέρας) και Μarjeta (μητέρα) και υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί, όπως αναφέρει το blogs.gossip-tv.grΝα ρωτήσουμε την κα Φουρεράι αν είναι υπερήφανη και για τον Τσάμη ληστή Νταούτ Χότζα, τον οποίον ο Μουσολίνι χρησιμοποίησε ως έναυσμα για την κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1940;
Αν δεν έχει ξεφυλλίσει ποτέ κανένα βιβλίο ιστορίας θα την ενημερώσουμε ότι τα τάγματα των Τσάμηδων σχηματίστηκαν και συμπολέμησαν με τους Ιταλούς στην αρχή, με Ιταλικές στολές και τους Γερμανούς αργότερα.
Και στις δύο περιπτώσεις επικεφαλής των προπομπών ήταν πάντοτε Τσάμηδες.
Τα τάγματα αυτά επιδόθηκαν με ανήκουστη θηριωδία στο «πλιάτσικο» των οικιών και καταστημάτων των Ελλήνων Χριστιανών τους οποίους στη συνέχεια βασάνιζαν και σκότωναν.
Η ιστορία του Αλβανικού αετού:
Ο αλβανικός αετός είναι ένας λαϊκός μύθος της γειτονικής χώρας: Ένας νεαρός περπατούσε κάποτε αμέριμνος όταν πάνω από το κεφάλι του μια σκιά του έκρυψε τον ήλιο.
Ο επιβλητικός αετός που πετούσε χαμηλά, κρατούσε στο ράμφος του ένα ψόφιο φίδι το οποίο και πέταξε στη φωλιά του για να παίξει μαζί του το μικρό αετόπουλο και εν συνεχεία χάθηκε στους αιθέρες.
Μονάχα που το φίδι δεν ήταν ψόφιο. Ήταν ζωντανό και επικίνδυνο, έτοιμο να δαγκώσει το μικρό πουλί και να το γεμίσει με δηλητήριο του.
Ο νεαρός παρακολούθησε τη σκηνή από μακριά και την κατάλληλη στιγμή με ένα βέλος, σκότωσε το φίδι και έσωσε το αετόπουλο.
Στη συνέχεια πήρε το νεογνό μαζί του και κίνησε προς το σπίτι του, μέχρι που και πάλι η μεγάλη σκιά του έκρυψε τον ήλιο: “Γιατί πήρες το παιδί μου;” τον ρώτησε ο μεγάλος αετός. “Γιατί το έσωσα και μου ανήκει” απάντησε ο νεαρός.
“Δώσε μου το πίσω και θα σου δώσω αετίσια όραση και υπεράνθρωπη δύναμη” του είπε ο αετός.
Έτσι κι έγινε. Για να μην τα πολυλογώ ο νεαρός, με την καθοδήγηση του αετού εξελίχθηκε σε μεγάλο και τρανό βασιλιά, οι χωρικοί τον αποκαλούσαν “γιο του αετού” και η χώρα που δημιούργησε “η γη του αετού”.
Ο – δικέφαλος για να συμβολίζει το βορρά και το νότο – αετός πριν γίνει σύμβολο στη σημαία της Αλβανίας ήταν σύμβολο των πιο γνωστών οικογενειών της περιοχής κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Οι περισσότεροι ιστορικοί θεωρούν ότι κάπως έτσι επέζησε μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του 1912 όταν έγινε και επισήμως η σημαία του νεογέννητου κράτους.
Aυτό είναι το ευχαριστώ των Αλβανών. Η κίνηση δεν έγινε τυχαία και σίγουρα η γνωστή τραγουδίστρια ήθελε να περάσει τους συμβολισμούς της. Ξεκάθαρα λόγια.https://www.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου