Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Προειδοποίηση ότι αν χτυπηθεί συριακό έδαφος ή ρώσοι σε συριακό έδαφος από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ θα πληγούν αμερικάνικες βάσεις σε γειτονική της Συρίας χώρα.

Και δεύτερη σύλληψη αμερικανών, βρετανών και ισραηλινού πρακτόρων στη Γκούτα. Διπλωματικός πυρετός με διαμεσολαβητή το σουλτανάτο του Ομάν για την απελευθέρωσή τους.
Όλες οι αναφορές του διεθνούς τύπου επιβεβαιώνουν ότι έγινε επιτυχημένη δύσκολη στρατιωτική επιχείρηση από ειδική ομάδα για τη σύλληψη βρετανών μυστικών πρακτόρων που είναι η δεύτερη σύλληψη καθώς είχε προηγηθεί η σύλληψη βρετανών στρατιωτικών συμβούλων στην πόλη
Νασσαμπίγια της Α Γκούτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Λονδίνο επιχείρησε να επικοινωνήσει με Μόσχα μέσω του σουλτανάτου του Ομάν προκειμένου να απελευθερωθούν οι πράκτορες. Η ρωσική πλευρά απάντησε ότι αυτή η υπόθεση υπάγεται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της συριακής στρατιωτικής ηγεσίας.Πολλά ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν τη σύλληψη ενός αμερικανού αξιωματούχου και 2 ισραηλινών κατά τη διάρκεια των μαχών στην Α Γκούτα κάτι που οδήγησε τον υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Ματίς να επισκεφθεί επίσης το σουλτανάτο του Ομάν στις 11.3.18 .O Πρόεδρος του κρατικού συμβουλίου του Ομάν Yahya bin Mahfouz Al-Mundhiri συναντήθηκε  σήμερα με το σύρο ΥΠΕΞ στο Μuscat.
. Σύμφωνα με δημοσιεύματα 2 απόρριτα έγγραφα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών  έφτασαν πριν 2 μέρες στην Αμερικανική Διοίκηση και περιείχαν προειδοποιήσεις σοβαρού χαρακτήρα ότι αν αμερικανικός πύραυλος ή νατοικός χτυπήσει στόχους στη Συρία ή ρωσικούς στόχους σε συριακό έδαφος θα δοθεί απάντηση σε αμερικανικές βάσεις εκτός των συνόρων σε γειτονική χώρα της Συρίας.https://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου