Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία – Προσοχή οι οδηγοί (φωτ.)Κλειστός ο δρόμος για Θέρισο λόγω κατολίσθησης Πλημμύρισαν τα Δικαστήρια στα Χανιά Έκλεισαν τα σχολεία σε Γεράνι, Μάλεμε, Ταυρωνίτη – στα σπίτια τους οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων και 1ου ΕΠΑΛ Επίταξη οχημάτων – Πλημμύρισε το δημαρχείο Πλατανιά


“Άνοιξαν” οι ουρανοί στα Χανιά με την κακοκαιρία να ξεκινά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης με έντονη βροχόπτωση. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μάλεμε, Αγία Μαρίνα, Κολυμπάρι και Γεράνι  έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ενώ δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προβεί σε   απάντληση υδάτων από ξενοδοχιακές μονάδες, καταστήματα αλλά και σπίτια.Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και σε δύο περιστατικά απεγκλωβισμού μίας μητέρας με το ανήλικο παιδί της από αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγο μετά το στρατόπεδο του Μάλεμε καθώς και σε ακόμα μία διάσωση στα Χανιά.
Παράλληλα οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Πολλά προβληματα έχουν παρουσιαστεί στην εθνική οδό Χανίων – Κολυμπαρίου και ιδιαίτερα στην Νέα Εθνική Οδό περίπου 2χλμ από τον κόμβο του  Πλατανιά  με την μετακίνηση των οδηγών να γίνεται με δυσκολία. Στον κόμβο του Πλατανιά η κυκλοφορία διεκόπη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.Πολύ άσχημη η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα και το Σταλό μέχρι το Κολυμβάρι ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Καλυδωνία.
Αδιάβατη είναι η παλιά εθνική οδός στο ύψος του Πλατανιά από τη γέφυρα του Κερίτη μέχρι και την Αγία Μαρίνα.
Νωρίτερα, δύο οχήματα είναι ακινητοποιηθεί και τα “τράβηξαν” διερχόμενα αγροτικά αυτοκίνητα ενώ ο δρόμος που συνδέει την Νέα Εθνικό Οδό με την Παλαιά Εθνική οδό έχει μετραπεί σε χείμαρρο.
Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση των οχημάτων από τα Χανιά μέχρι το Κολυμπάρι από την παλιά εθνική οδό.
Σε διάφορα σημεία έχουν σχηματιστεί πολύ μεγάλες “λίμνες” λόγω της βροχόπτωσης ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν “μείνει” στον δρόμο σε Γεράνι, Μάλεμε και Πύργο Ψηλονέρου λόγω του όγκου του νερού.Στον παραλιακό δρόμο στον Πύργο Ψηλονέρου έχει πέσει στύλος της ΔΕΗ , ενώ έχουν αναφερθεί πλημμύρες σε υπόγειους και ισόγειους χώρους σε 5 ξενοδοχεία της περιοχής.Στην περιοχή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσει σε άντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και κατοικίες.
Κλειστός ο δρόμος για Θέρισο λόγω κατολίσθησης
Κλειστός είναι αυτή τη στιγμή ο δρόμος για Θέρισο καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων στο ύψος του «Αναβάλοντα». Στο σημείο κατευθύνεται μηχάνημα για να καθαρίσει το σημείο. Από την κατολίσθηση δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.
Χωρίς σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής από την ιστυρή νεροποντή ο Δήμος Αποκορώνου. Ένα δέντρο που έπεσε κοντά στην είσοδο της Εθνικής για Αρμένους απομακρύνθηκε άμεσα χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.
Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία με εξαίρεση κάποιες κατολισθήσεις επί της Εθνικής Οδού ο Δήμος Κισάμου.
Ούτε σταγόνα δεν έχει ρίξει μέχρι στιγμής στις πεδινές περιοχές των Σφακίων με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι το πρόβλημα στην δική του περιοχή είναι η… έλλειψη νερού και όχι οι νεροποντές.
Πλημμύρισαν τα Δικαστήρια στα ΧανιάΜε νερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης γέμισαν οι διάδρομοι των Δικαστηρίων στα Χανιά.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους τα νερά μπήκαν στο κτήριο από την πίσω πλευρά λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή του και όχι από πάνω.
Έκλεισαν τα σχολεία σε Γεράνι, Μάλεμε, Ταυρωνίτη – στα σπίτια τους οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων και 1ου ΕΠΑΛΈκλεισαν τα δημοτικά σχολεία με εντολή του δημάρχου στο Γεράνι, το Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.
Στο μεταξύ, σε λίμνη μετατράπηκαν οι αυλές αλλά και ορισμένα σημεία μέσα στο κτήριο στο 4ο ΓΕΛ στην Αμπεριά με συνέπεια το σχολείο να διακόψει τη λειτουργία του και οι μαθητές να φύγουν για τα σπίτια τους.
Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερο έντονο στις αυλές του σχολείου όπου κυριολεκτικά έμοιαζαν αδιάβατες, ενώ σε αρκετά σημεία η βροχή μπήκε μέσα στο κτήριο.
Τα προβλήματα πάντως, όπως μας έλεγαν παλιοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, δεν εμφανίστηκαν φέτος καθώς το κτήριο φέρεται να έχει κατασκευαστικά προβλήματα και να χρειάζεται συντήρηση. Να σημειωθεί ακόμα ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον χώρο που βρίσκονται τα παλιά κοντέινερ μέσα στα οποία κάνουν οι μαθητές μάθημα, παρά το γεγονός ότι η διάρκεια “ζωής” των κοντέινερ έχει λήξει εδώ και χρόνια.
Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο 1ο ΕΠΑΛ όπου διακόπηκε το μάθημα και οι μαθητές πήγαν στα σπίτια τους.
Δεν λειτουργούν φανάρια – προβλήματα στις τηλεπικoινωνίες
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά φανάρια στην πόλη των Χανίων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της κακοκαιρία, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις τηλεπικοινωνίες.
Διακοπές ρεύματος ζητούν σπίτια και ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει
Τρέχει και δεν φτάνει ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει δεχθεί για ζημιές και βλάβες σε σπίτι και επιχειρήσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι, ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.
Για τον λόγο αυτό κλήθηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ από το Καστέλι για παρέμβουν σε βλάβη σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μάλεμε που πλημμύρισε αλλά και σε άλλα σημεία.
«Κατά διαστήματα υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε μεμονωμένα σημεία, ενώ πολλά είναι τα ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει και ζητάνε να γίνει διακοπεί και δεν προλαβαίνουμε», ανέφερε σχετικά άνθρωπος του ΔΕΔΔΗΕ με τον οποίο επικοινώνησαν τα «Χ.ν.».
Επίταξη οχημάτων  – Πλημμύρισε το δημαρχείο Πλατανιάhttp://www.haniotika-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου