Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Καθ’ υπαγόρευση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης η τροπολογία αναγνώρισης της «Τουρκικής Ένωσης Δυτικής Θράκης» – Εκείνο που απομένει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει και εθνικό έδαφος στην Τουρκία

Καθ’ υπαγόρευση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, στην οποία λύνει και δένει η Τουρκία φαίνεται να είναι η κατάθεση της τροπολογίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Δυτικής Θράκης». Μία ένωση την οποία δύο φορές ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει να διαλυθεί καθώς λειτουργεί ως ο βραχίονας του τουρκική προξενείου της Κομοτηνής.
Με αυτή μάλιστα την τροπολογία η κυβέρνηση παραβιάζει την εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και ανοίγει το δρόμο στην υλοποίηση των σχεδίων της Τουρκίας να βαπτίσει την μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και να ζητήσει την αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης.
Φαίνεται όμως πώς για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγαλύτερη σημασία τι λέει ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης παρά το τι αποφασίζει ο Άρειος Πάγος και τι προβλέπουν οι Διεθνείς Συνθήκες, όπως αυτή της Λωζάνης, την οποία συνεχώς αμφισβητεί η Τουρκία θεωρώντας πώς η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων δεν πρέπει να αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως «τουρκική».Η Ισλαμική Διάσκεψη λοιπόν, κατά την 44η Σύνοδο της που έγινε στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού τον Ιούλιο και οι αποφάσεις της δημοσιοποιήθηκαν μόλις πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και να περιλαμβάνει ειδική ενότητα που αφορά την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και τον «μουσουλμανικό πληθυσμό της Δωδεκάνησου».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης εκδίδει ψήφισμα για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά έχει ενδιαφέρον πλέον ότι εκτός της σαφούς αναφοράς και σε «μουσουλμανικό πληθυσμό Δωδεκάνησου», ζητά μέτρα και για τους «μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα».
Το πρόβλημα που αναδεικνύεται με αυτό το ψήφισμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μπορέσει σε διπλωματικό επίπεδο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική πολιτική για τα θέματα της μειονότητας και να αποκρούσει την προσπάθεια της για διεθνοποίηση του ζητήματος που δημιουργεί μια εντελώς αρνητική εικόνα για την χώρα μας, στοχοποιώντας την στα μάτια των μουσουλμάνων όλου του κόσμου.
Έρχεται λοιπόν τώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνουν το… καλό για τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και το κακό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και να νομιμοποιήσουν μία παράνομη ενέργεια την οποία αξιώνει η Τουρκία. Με το ίδιο σκεπτικό αυτό που μένει είναι να αρχίσουν και να παραδίδουν στην Τουρκία τα νησιά που ζητάει στο Αιγαίο.Στο προκλητικό ψήφισμα του ο ΟΙΔ αναφέρει:
«Καλεί την Ελλάδα να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και την ταυτότητα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που εκπηγάζουν από διμερείς και διεθνείς συμφωνίες. Απαιτεί και πάλι από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ως επίσημους Μουφτήδες.
Καλεί την Ελλάδα να πάρει όλα τα αναγκαία βήματα για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Βακουφίων της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας με τρόπο που θα διασφαλίζει την αυτοδιοίκηση τους. Επισημαίνει τις ανησυχίες για την πρακτική της Ελλάδας σχετικά με τον διορισμό των 240 ιμάμηδων /ιεροδιδασκάλων παρά τις αντιδράσεις από την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα.
Καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. Προτρέπει την Ελλάδα να επαναφέρει τα δικαιώματα ιθαγένειας σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια με το καταργημένο τώρα Άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας (3370/1955).
Καλεί και πάλι την Ελλάδα να πάρει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα σε συνεννόηση με την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών θεμάτων που συνδέονται ευθέως και με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στην περιοχή που ζουν».
Η Ισλαμική Διάσκεψη ζητά από τον ΓΓ να παρουσιάσει νέα έκθεση ενώ κάνει ειδική αναφορά στην συνάντηση που είχε ο Γ.Γ. με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στην Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2015 αλλά και την συνάντηση του με τους εκλεγμένους μουφτήδες στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο 2016. Πάντως καλωσόρισε την έναρξη του προγράμματος «Ισλαμικών Σπουδών» το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και καταγράφει την υποστήριξη του πανεπιστήμιου Al-Azhar στις θρησκευτικές υποθέσεις και στα θρησκευτικά σχολεία των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΟΙΔ καλούν τον Γ.Γ. του οργανισμού να επαναλάβει τον διάλογο και την συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας των «Μουσουλμάνων στην Ελλάδα» και ειδικά της «Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας και του Μουσουλμανικού Πληθυσμού της Δωδεκανήσου».http://www..html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου