Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ρωσική ανάλυση προβλέπει νέα Μικρασιατική Καταστροφή: «Επαναστατικό γεγονός» θα διαλύσει τη χώρα – Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οδεύουν στην ολική καταστροφή

Άσχημα , πολύ άσχημα μαντάτα αναφέρει για την χώρα μας ρωσικό άρθρο που προοιωνίζει εθνική καταστροφή  με φόντο την ατέλειωτη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από το 2009.
Συγκεκριμένα αναφέρει :  «Με  φόντο την εξουσία στην Ελλάδα από το λεγόμενο «αριστερό» κόμμα  του  ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής το γεγονός ότι παρά την βίαιη κοινωνική και οικονομική κρίση,  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  δεν θέλουν με τίποτα  να εγκαταλείψουν τον εκσυγχρονισμό του κλάδου της πολεμικής  αεροπορίας (λόγω προφανών  προβλημάτων με τους «γείτονες» Τούρκους), αναφέρει σε άρθρο του ο Ρώσος Олег Усик ,  αναλυτής, δημοσιογράφος και μέλος ομάδας συμβούλων στο Κρεμλίνο.
Η άνοδος στην εξουσία του συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα  τον Ιανουάριο 2015,  ενέπνευσε στην αρχή την διεθνή κοινότητα για την ελπίδα της  αρχής  κατάρρευσης του ΝΑΤΟ, αλλά όλα αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες μετά το δημοψήφισμα και  τον φόβο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕΛαμβάνοντας υπόψη την θέσης της χώρας  στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα έχει ορισθεί  ως ένα σοβαρό αντι-ρωσικό ανάχωμα σε μια επιθετική πολιτική  της συμμαχίας.
Η  παρουσία της κύριας ναυτικής  βάσης των ΗΠΑ  στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική γεωγραφική θέση στην Κρήτη , προσδίδοντας  μεγάλο πλεονέκτημα στην σχεδιαζόμενη πολεμική επίθεση κατά της Ρωσίας, της Μολδαβίας και της Σερβίας .
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία δεν πρέπει μόνο να συνεχίσει να ενισχύει τις αεροπορικές βάσεις της στα νοτιο-δυτικά (Κριμαία Ν.Ρωσία) , με κύρια αποστολή την  καταστροφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του εχθρού(ΝΑΤΟ) στη νότια Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να επιβάλει αντίστοιχες  πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον των εχθρών της , προκειμένου να υπονομεύσει την επιρροή τους στα Βαλκάνια.
Η ελληνική πολεμική αεροπορία διαθέτει 156 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου  F-16C / D,   22 αεροσκάφη «Mirage» 2000-5 / 2000EGM / BGM,  34 αεροσκάφη  F-4E PI-2000 «PHANTOM «, 7  RF-4E , 40 T-2C / Τ-2Ε «Buckeye», 15 στρατιωτικά μεταγωγικά  αεροσκάφη C-130B / C-130H «HERKULES «, 8 μεταφορικά C-27J «SPARTAN » ιταλικής παραγωγής,και 4 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως και ελέγχου EMB-145H.Υπάρχει επίσης μοίρα αεροσκαφών VIP με δύο «Embraer» ERJ 145 και ένα «GOLFSTREAM V». Διαθέτει επίσης 11 μεταφορικά ελικόπτερα  AS-332C1 «Super Puma»,  17 AB 205Α / AB-212 που κατασκευάστηκαν  στην Ιταλία.
Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν  27 αεροσκάφη σταθερών πτερύγων , 29 επιθετικά ελικόπτερα AH-64A / AH-64D «Apache», 15 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D «Chinook», και 95 πολλαπλών χρήσεων ελικόπτερα UH-1H , καθώς 13 ελαφρά ελικόπτερα  AB-206.
Υπάρχουν επίσης στην δύναμη του ναυτικού  αεροσκάφη P-3 «Orion» , ελικόπτερα S-70B «Seahawk» και ελικόπτερα  ΑΒ 212 ASW .
Στην περίπτωση αυτή, η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή καθιστά αδύνατο  τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της ελληνικής αεροπορικής δύναμης σε όλο το μήκος των ακτών του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους,  έτσι ώστε η οικονομική κατάρρευση να επηρεάσει άμεσα τον στρατό στο σύνολο του σε κάποιο χρονικό διάστημα .
Μπορούμε  επίσης  να αποκλείσουμε το γεγονός ότι σε  περίπτωση  «επαναστατικών γεγονότων» η Ελλάδα ως  χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,  δεν θα έχει πρόσβαση  σε νατοϊκά ραντάρ και έτσι δεν θα λειτουργεί το σύστημα  GPS  που λειτουργεί  με τα δυτικά πρότυπα.
Λόγω  αυτών των παραμέτρων  η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σε μια τέτοια περίπτωση  απλώς θα παύσει να υπάρχει, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος.
Όπως έχει ήδη ειπωθεί, η έως τώρα  άσκηση μιας ύπουλης εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει  πλήρη ικανοποίηση στην Δύση.Παρά την πλήρη υποταγή της «αριστερής» κυβέρνησης στα κελεύσματα της  Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να αυξάνει τη στρατιωτική και πολιτική παρουσία της  στην Ελλάδα. Κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός .
Γιατί όμως  η Δύση με τόσο ζήλο εισβάλει «ποικιλότροπος» στην Ελλάδα;
Ας εξετάσουμε μόνο τα πιο σημαντικά κίνητρα των εχθρών της Ρωσίας  για αυτές τις  ενέργειες.
  1. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευνοϊκή γεωγραφική θέση στα περίχωρα της νότιας Ευρώπης, δηλαδή, ελέγχει τον εναέριο χώρο και θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Α. Μεσογείου.
  2. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια στρατιωτική σημασία για το ΝΑΤΟ ως στρατηγικό προγεφύρωμα κοντά σε Μαύρη θάλασσα , Βουλγαρία και Σερβία, καθώς και «βάση» για μελλοντικές επιχειρήσεις νατοϊκών στρατευμάτων  στα Βαλκάνια.
  3. Σε σχέση με την έλευση στην εξουσία των «αριστερών» δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2015, οι επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυξήθηκαν…προσωρινά όμως όπως αποδείχθηκε.
Όλα αυτά προκάλεσαν τους φόβους του «ΝΑΤΟ» μήπως χαθεί η δεσπόζουσα θέση του στο νότο της Ευρώπης .
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές  Ιουλίου 2015, η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» είχε γράψει  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι σε ένα χρόνο θα έκλεινε  όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα και θα  εξασφάλιζε  την απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ.
Είναι σαφές ότι η πολιτική κρίση του Ιουλίου 2015 στην Αθήνα μετά το δημοψήφισμα ήταν καλά σχεδιασμένη από τη Δύση, η οποία φοβόταν ότι η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας  με τη Ρωσική Ομοσπονδία θα προκαλούσε καίριο πλήγμα στην συμμαχία.
Είναι επίσης γνωστή στους κύκλους της Ουάσιγκτον  είναι  η μεγάλη συμπάθεια των απλών Ελλήνων πολιτών και τα αισθήματα που τρέφουν για την Ρωσία λόγω  πολιτισμού 1000 χρόνων και ορθόδοξης θρησκείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές (OSINT), το βορειοατλαντικό μπλοκ χρησιμοποιεί τουλάχιστον επτά στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα, η  ναυτική βάση της Σούδας , που βρίσκεται στην  Κρήτη είναι ένα από τα σημεία αναφοράς των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.
Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Επιχειρησιακής Κατάρτισης του Ναυτικού της Συμμαχίας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη θάλασσα (ΚΕΝΑΠ).
Στο πλαίσιο της βάσης αυτής υπάρχει και το αεροδρόμιο του Καστελίου που δέχεται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας και  των χωρών του ΝΑΤΟ.
Η βάση στην Σούδα έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιτρέπει την υποδοχή μονάδων επιφανείας  όλων των κατηγοριών που είναι υπηρεσία στο  ρωσικό ναυτικό, και αυτό δεν θα το επιθυμούσε το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση Η βάση έχει δυνατότητα  να υποδεχθεί όλα τα μεγάλα ρωσικά πολεμικά πλοία όλων των κατηγοριών, όπως  το αεροπλανοφόρο  «Ναύαρχος Kuznetsov» , και το  βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Petr Veliky».
Στην έξοδο του κόλπου υπάρχει πεδίο δοκιμών για υποβρύχια, και στη χερσόνησο Ακρωτηρίου πεδίο βολής πυραύλων .
Στρατιωτική βάση υπάρχει και στην  Θεσσαλονίκη ( αρχηγείο NDC). Πρόκειται για την έδρα του σώματος ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, το οποίο βασίζεται στο στρατιωτικό σώμα  των ελληνικών στρατευμάτων.
Το προσωπικό του αρχηγείου  περιλαμβάνει εκπροσώπους των δυνάμεων ξηράς  εννέα χωρών μελών της Συμμαχίας.
Με δεδομένη λοιπόν την άνευ προηγουμένου πίεση της Δύσης, καθώς και την ύπουλη θέση της ηγεσίας του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας, σε αυτό το στάδιο είναι αδύνατο να εντοπιστεί  τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.
Έτσι, η Ελλάδα πρέπει θα πρέπει να  αναζητήσει  μια ισχυρή εθνικοπατριωτική κυβέρνηση για να την βγάλει από την στενωπό που έχει εισέλθει το ταχύτερο δυνατό  .
Χωρίς απόσυρση της Ελλάδος  από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η χώρα, στην ουσία, είναι καταδικασμένη στην εθνική καταστροφή. Όλα τα  αριστερά και  δεξιά κόμματα της πατριωτικής λογικής θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενωμένο αντι-αμερικανικό μέτωπο, αλλιώς η χώρα είναι χαμένη …αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ο ελληνικός λαός», καταλήγει το άρθρο .
Προφανώς οι Ρώσοι παρ’ όλες  τις φιλίες τους με τους Τούρκους έχουν γίνει αποδέκτες «πληροφοριών» για το μέλλον της χώρας μας , ακόμη και ως πιθανό αντάλλαγμα για την «συμμόρφωση» του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ.
Πάντως ο Ρώσος συντάκτης μιλά για «ενδεχόμενες εξεγέρσεις » εντός χώρας και για πλήρη έλεγχο της Ελλάδος από την συμμαχία και αυτά δεν είναι καθόλου καλά σενάρια ούτε για απλή αναφορά.https://www..html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου