Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τι συμβαίνει στη Κρήτη ; Σωρηδόν καταφθάνουν τα τελευταία 24ωρα πλοιάρια με «μετανάστες επενδυτές»

Σωρηδόν καταφθάνουν τα τελευταία 24ωρα πλοιάρια με μετανάστες στα παράλια της Κρήτης, ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα το οποίο για την ώρα δεν έχει φιλοξενήσει οργανωμένα προσφυγικό πληθυσμό. Οι αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων αλλά και κατοίκων του νησιού, για την ώρα ματαίωσαν ορισμένα σχέδια για την κατασκευή hot spots και την επακόλουθη μεταφορά προσφύγων προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου.
Ωστόσο οι αφίξεις μεταναστών στο νησί φαίνεται πως αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στην πόλη του Ηρακλείου.
Μετανάστες , ανάμεσα τους και παιδιά, που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο νωρίτερα εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν ανοικτά της Σαντορίνης, μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι μετανάστες, μετά την επιχείρηση διάσωσής τους επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 70 μετανάστες, εκ των οποίων οι 53 έφτασαν ήδη στο Ηράκλειο, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο ιστιοφόρο που επέβαιναν, το οποίο θα ρυμουλκηθεί και αυτό στο λιμάνι της πόλης.
Όλοι τους παραμείνουν σε χώρο του λιμανιού του Ηρακλείου, ενώ για τη φιλοξενία τους έχει τεθεί σε επιφυλακή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και ομάδες εθελοντών. Αυτή τη στιγμή ασκούνται πιέσεις ακόμη και για την φιλοξενία τους απευθείας σε ειδικά νοικιασμένα διαμερίσματα!Σύμφωνα με το neakriti, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου από χθες Τετάρτη, μία μέρα μετά την άφιξη άλλων 103 μεταναστών. Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο παραμονής των μεταναστών ή μερίδας αυτών στην Κρήτη, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα στην πόλη του Ηρακλείου.
Σε κάθε περίπτωση τα δύο περιστατικά με τις αφίξεις μεταναστών στο Ηράκλειο της Κρήτης, ειδικά μέσα σε διάστημα δύο 24ωρων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.....http://B8/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου