Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Αγριο ξύλο στη Ζένιτσα μετά το τέλος του αγώνα με τους Βόσνιους: Επιτέθηκαν σε Έλληνες παίκτες και οπαδούς -Γρονθοκόπησαν τον Γιαννιώτα – Επιβεβαίωση για την κόλαση που ετοίμαζαν οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι (εικόνες, βίντεο φωτο)

Η Εθνική κατάφερε να μείνει όρθια στη Ζένιτσα με το 0-0 που απέσπασε από τη Βοσνία, ωστόσο, τα πράγματα ξέφυγαν μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τους Βόσνιους να επιδίδονται σε άνανδρες επιθέσεις στο γήπεδο και στην κερκίδα. Μετά τη λήξη του ματς στη Ζένιτσα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 σημειώθηκε μεγάλη ένταση και οι Βόσνιοι ο οπαδοί αλλά και μέλη της ομάδας επιτέθηκαν στους Ελληνες παίκτες.
Ο βοηθός προπονητή της ΒοσνίαςΜεχμέντ Μπαζντάρεβιτς γρονθοκόπησε τον διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικό, Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος προσπαθούσε να χωρίσει τους Τζέκο και Μανωλά και του έσπασε το δόντι…
«Δέχθηκε μια γροθιά ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας. Είχε δημιουργήσει ένταση και στο Καραϊσκάκη ο συγκεκριμένος κύριος και ελπίζω να λάβει μέτρα η UEFA», είπε μετά το ματς ο Τοροσίδης.Βόσνιοι αναφέρουν ότι Έλληνες οπαδοί έχουν τραυματιστεί ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από τους γηπεδούχους. Η αστυνομία προσπάθησε να επέμβει για να ηρεμήσει την ένταση.
Οι Ελληνες παίκτες έτρεξαν προς το σημείο και διαπίστωσαν ότι οι σεκιούριτι έβγαλαν ένταση και προς τους Ελληνες οπαδούς, γεγονός που τρέλανε τον Ζέκα και άρχισε να τους φωνάζει!
Παπασταθόπουλος, Μανιάτης και Σταφυλίδης ήταν μαζί του -επίσης αγχωμένοι- για να μην πάθουν κάτι οι οπαδοί της Ελλάδας.
Ο προπονητής της Βοσνίας&Ερζεγοβίνης, Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς, δήλωσε πως περίμενε το σκληρό παιχνίδι των Ελλήνων, το οποίο χαρακτήρισε «βρώμικο». «Δυο παίκτες μου στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.«Ξέραμε ότι οι Έλληνες παίζουν δυνατά για να μη πω και βρώμικα. Δύο παίκτες μας είναι στο νοσοκομείο και περιμένουμε. Έπρεπε να διασπάσουμε την άμυνα τους, αλλά δεν το καταφέραμε. Μας έλειψε η τελική προσπάθεια, αν και κάναμε πολλές ευκαιρίες.
Ούτε ο διαιτητής ήταν καλός σήμερα. Έπρεπε να δώσει τουλάχιστον ένα πέναλτι που θα ήταν αρκετό για να νικήσουμε».
Μεγάλη ασέβεια από το κοινό της Ζένιτσα, που αποδοκίμασε έντονα τον ελληνικό εθνικό ύμνο πριν την έναρξη του ματς.
Οι Βόσνιοι κάλυψαν την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου με καταιγιστικές αποδοκιμασίες, κάτι που δείχνει και το κλίμα που επικρατεί στο «Μπίλινο Πόλιε» για τους Έλληνες διεθνείς.
Την ώρα που οι Έλληνες παίκτες αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο, οι Βόσνιοι οπαδοί έριχναν αντικείμενα και μπουκάλια με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να προκληθεί εστία μεγάλης έντασης.
Κι αυτό διότι ο Μανωλάς και ο Γιαννιώτας δέχθηκαν επίθεση από ένα οπαδό της Βοσνίας που μπήκε μέσα στο γήπεδο κατά την είσοδο των παικτών στη φυσούνα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Oι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, μετά την λήξη της αναμέτρησης ήταν απίστευτες.
Περίπου 50 Βόσνιοι πλησίασαν στην εξέδρα που βρίσκονταν φίλαθλοι της Εθνικής και μέλη του συνδέσμου φιλάθλων «Γαλανόλευκος Φάρος» και τους επιτέθηκαν, χωρίς λόγο και αιτία.
Οι σεκιούριτι αμέσως επενέβησαν με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ οι διεθνείς βρέθηκαν στο σημείο, από την μεριά του αγωνιστικού χώρου, για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες φίλαθλοι. Για αυτό και μπήκαν με μεγάλη καθυστέρηση στα αποδυτήρια…
O διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αποχώρησε με σπασμένο δόντι. Την προκλητική συμπεριφορά του βοηθού προπονητή της εθνικής Βοσνίας κατήγγειλε και ο Βασίλης Τοροσίδης στις δηλώσεις του:
«Δέχτηκε μια γροθιά ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητής της Βοσνίας. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει ένταση και στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες για τέτοιες συμπεριφορές σε τέτοιες διοργανώσεις».
Ένταση δημιουργήθηκε και μεταξύ Μανωλά – Τζέκο και Μανωλά – Μπέσιτς προτού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μαζέψει όλους τους Έλληνες διεθνείς παίκτες και τους καλέσει να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου