Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Η Χανιώτισσα, Κορίνα Διγαλάκη,συγκέντρωσε 19.574 μόρια και έγινε δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ – Άλλος ένας παραγωγικός νέος εγκαταλείπει μία χώρα που δεν έχει τίποτα να του προσφέρει


Η Χανιώτισσα, Κορίνα Διγαλάκη, είχε γίνει δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο. Πριν πάει, όμως, φρόντισε να εξασφαλίσει και μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 19.574 μόρια, που της δίνουν το εισιτήριο για τη φοίτησή της σε όποιο πανεπιστήμιο της χώρας επιθυμεί.

Περίπου 450.000 Έλληνες υπολογίζεται ότι έφυγαν από τη χώρα την περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα από το 2008 μέχρι το 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες και έχουν αποδώσει στις οικονομίες αυτών, κυρίως της Βρετανίας και της Γερμανίας, 50 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και σοκάρουν.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Η επιστροφή τους πρέπει να γίνει εθνικός στόχος»
Αν και πρόκειται να φοιτήσει στο ΜΙΤ, η ίδια αποφάσισε να δώσει και πανελλαδικές και να κατοχυρώσει μια θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο για παν ενδεχόμενο.
Όπως είπε η Κορίνα Διγαλάκη στο Flashnews.gr: «Έκανα την αίτησή μου αρχές Φθινοπώρου και έμαθα από τον Δεκέμβριο ότι με πήραν. Το σύστημα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που εισάγονται παιδιά στο πανεπιστήμιο μόνο αν έχουν συγκεντρώσει από μια βαθμολογία και πάνω. Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ολοκληρωμένα, κοιτάνε το άτομο σαν σύνολο, σαν προσωπικότητα και σαν πορεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει και συνέντευξη. Υπάρχουν απόφοιτοι του ΜΙΤ που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για τις συνεντεύξεις των παιδιών».
Αν και δεν έχει καταλήξει ακόμα στις σχολές και τους τομείς που θα επιλέξει, τείνει ήδη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις: «Στην Ελλάδα θα επιλέξω στο μηχανογραφικό πρώτη, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ΜΙΤ, έχει ένα χρόνο που κάνουν γενικά μαθήματα και επιλέγουν μετά εξειδίκευση. Εγώ πιθανόν θα επιδιώξω διπλό πτυχία σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών».
Η Κορίνα Διγαλάκη αναμένεται να ανοίξει τα φτερά της για το ΜΙΤ τον Αύγουστο. Να θυμίσουμε ότι ως μαθήτρια η Κορίνα έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.http://f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου