Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ξεκινά η δημιουργία του ορθόδοξου τόξου: Σερβία και Ελλάδα «βλέπουν» την κατάσταση στην περιοχή από την ίδια οπτική γωνία-Μονόδρομος η στρατιωτική συμμαχία(vid)

Στα σκαριά είναι η δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου τόξου» από την χώρα μας και την Σερβία σε μια επανάληψη της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13, λόγω του τουρκικού και αλβανικού εθνικισμού που απειλούν σοβαρά πλέον την περιοχή.  
«Η Σερβία και η Ελλάδα βλέπουν την κατάσταση στην περιοχή από την ίδια οπτική γωνία  και θα συνεργαστούν πολύ στενά ακόμη περισσότερο για την περιφερειακή σταθερότητα και το μέλλον», δήλωσε η Σερβίδα υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Jadranka Joksimovic και συμφώνησε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών .
«Η Σερβία και η Ελλάδα συμμερίζονται την άποψη για την «κατάσταση στην περιοχή» , αυτή ήταν η επικεφαλίδα της συνάντησης και στην ουσία επιβεβαιώνει τα λεγόμενα πολλών Σέρβων, Ελλήνων και Βουλγάρων πολιτικών αλλά και έγκυρων γεωπολιτικών αναλυτών,  ότι είναι πλέον «μονόδρομος» η δημιουργία της ορθόδοξης συμμαχίας στα Βαλκάνια.Σίγουρα  έχει σημασία ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία στην κάθε χώρα , αλλά εκ των πραγμάτων και σύμφωνα με τα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν στα Βαλκάνια και Ελλάδα , η συμμαχία με βάση την θρησκεία και το παρελθόν είναι μονόδρομος.
Η επιθετική πολιτική της Άγκυρας επιταχύνει ακόμα πιο πολύ τις εξελίξεις για την δημιουργία του άξονα» Αθήνα-Σόφια-Βελιγράδι και Σκόπια διότι Αλβανοί και Τούρκοι είναι πλέον για τις τρεις χώρες «κοινός εχθρός», άσχετα από κόμματα, ιδεολογίες και σχέσεις με την ΕΕ.  η οποία δεν νοιάζεται ουσιαστικά καθόλου για τα Βαλκάνια και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι μην εισέλθουν και άλλοι μετανάστες .
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα από την στρατιωτική συμμαχία αυτών των τριών χωρών εναντίον της τουρκικής «πλημμυρίδας» που απειλεί και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί, αυτήν την ένωση, διότι θα αντιμετωπίσει τρεις χώρες ενωμένες .
Οι Τούρκοι θέλουν να εξουδετερώσουν μία μία χώρα ξεχωριστά για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους αλλά το Κρεμλίνο έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα τουρκικά σχέδια εδώ και μερικά χρόνια.Η Σερβίδα υπουργός  Γιάντρανκα Τζοκσίμοβιτς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος, στην ουσία επιβεβαίωσαν τα τεκταινόμενα και την κοινή στάση Ελλάδος -Σερβίας και …Βουλγαρίας μετά την εκλογή Ράντεφ στην προεδρία .
Συζητώντας την κατάσταση η Σερβίδα υπουργός και ο κ.Κατρούγκαλος συμφώνησαν ότι, «πολλές πρόσφατες ανησυχητικές δηλώσεις οδηγούν σε αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων».
Μιλώντας στην Αθήνα, η κ. Γιοκσίμοβιτς δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «ένας ειλικρινής φίλος και συνεργάτης της Σερβίας από την άποψη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας  και της περιφερειακής σταθερότητας».
Σε  δήλωση της η υπουργός είπε ότι μαζί με τον Έλληνα συνομιλητή της «συζήτησαν για την περιφερειακή σταθερότητα, την οικονομική συνεργασία, την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, την μεταναστευτική κρίση, αλλά  εστίασαν στην φιλία μεταξύ των δύο χωρών ή οποία είναι δυνατή» .
Εξήγησε η ίδια ότι ο στόχος της επίσκεψής της στην Αθήνα είναι η προετοιμασία της κοινής συνόδου των δύο κυβερνήσεων, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη και κατά την οποία αναμένεται η υπογραφή αρκετών συμφωνιών σε διάφορους τομείς .
«Η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός φίλος και εταίρος της Σερβίας στην ευρωπαϊκή πορεία της και σε σχέση με την περιφερειακή σταθερότητα», επανέλαβε η Γιοκσίμοβιτς και πρόσθεσε ότι η Σερβία έχει την κατηγορηματική υποστήριξη της Ελλάδος  στην ευρωπαϊκή πορεία της και ότι η Αθήνα θα υποστηρίξει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων για τα οποία η Σερβία είναι έτοιμη, πριν από τη λήξη της μαλτέζικης  προεδρίας, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν πολλά περιθώρια για οικονομική συνεργασία, ιδίως στους τομείς του τουρισμού και των κοινών έργων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο μέλλον.
Είναι κοινό μυστικό ότι Σέρβοι και Έλληνες στρατιωτικοί αξιωματούχοι διατηρούσαν και διατηρούν άψογη σχέση σε όλους τους τομείς καθώς και όλοι οι περισσότεροι αξιωματούχοι σε υπηρεσίες και υπουργεία .
Όσο για την  ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αυτό εκτιμάται ότι θα παραμείνει ένα όνειρο των παλαιότερων κυρίως σερβικών κυβερνήσεων,  διότι εφόσον οι γαλλικές εκλογές εξελιχθούν όπως διαφαίνεται,  η ΕΕ θα διαλυθεί μέσα σε ένα χρόνο.
Ο  Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες «βιάζεται» να υλοποιήσει τα αυτοκρατορικά σχέδια του στα Βαλκάνια και δεν εννοούμε την οικοδόμηση Τζαμιών αλλά την επιστροφή των νέο-οθωμανών στην περιοχή ως «αφέντες» .
Υπενθυμίζεται ότι στην Σερβία πριν μερικές  ημέρες  αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο δίκτυο κατασκοπείας που είχε στήσει ο Τούρκος πρόεδρος και είχε προεκτάσεις σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Σέρβοι ειδικοί και κρατικοί αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το τεράστιο αυτό δίκτυο το οποίο βάζει φωτιά στην περιοχή μας.
Όπως αποκαλύπτουν οι Σέρβοι, ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της τουρκικής διεύθυνσης θρησκευμάτων Dijana ήταν ο διαχωρισμός κράτους και θρησκείας στην Τουρκία.
Ωστόσο, από τα διαθέσιμα στοιχεία και τις πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έχει μετατρέψει σε εργαλείο για την εξαγωγή του τουρκικού θρησκευτικού δόγματος στο εξωτερικό.
Μεταξύ των χωρών στις οποίες συλλέγονταν δεδομένα βρέθηκαν να είναι η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ.
Ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Σερβία Tandžu Bilgic είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας μεγάλος αριθμός οργανώσεων Feto που είχαν την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, μετακινήθηκαν στη Σερβία.
Με «τέτοιες δικαιολογίες» ή άλλες οι Τούρκοι θα επιδιώξουν οπωσδήποτε, εφόσον παραμείνει στην εξουσία ο Ερντογάν, την «απόβαση» στα Βαλκάνια,  την οποία από ότι φαίνεται θα αναμένουν Βούλγαροι , Σέρβοι και Έλληνες ενωμένοι ….αναμένοντας παράλληλα και την ρωσική στρατιωτική βοήθεια για να τελειώνουμε με τους νέο-οθωμανούς μια για πάντα.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου