Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελεσίγραφο στη Μόσχα να αποσύρει τις δυνάμεις από τη Συρία – Επεισόδιο Βρετανίας-Ρωσίας – Κρεμλίνο: «O κόσμος είναι στο πιο επικίνδυνο σημείο-Δεν θα περάσει έτσι αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ στη Συρία»

Μόλις έγινε γνωστό ότι η Βρετανία δια μέσου του YΠΕΞ B.Johnson  θα ηγηθεί των κρατών και θα απαιτήσει από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία κατά τη Σύνοδο των G7 στην Ιταλία αυτή τη βδομάδα. Στην ουσία δημιουργείται συνασπισμός ΝΑΤΟ με τελεσίγραφο στη Μόσχα.
«O κόσμος είναι στο πιο επικίνδυνο σημείο. Κανείς δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στις ΗΠΑ αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό χωρίς απάντηση». «Το Κρεμλίνο έχει παρατηρήσει την αλλαγή στα λόγια και στις πράξεις της νέας Αμερικανικής Κυβέρνησης. Αλλαγές προς το χειρότερο. Απόλυτη αποτυχία του Ν.Τραμπ και κατασκευασμένη δικαιολογία για πλήγμα κατά της Συρίας»!Ο Ν.Τραμπ έχει κάνει μεταστροφή 180 μοιρών. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν αγαπητός κάποτε»!
«Που νομίζετε ότι θα οδηγήσει το Αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα στη Συρία»;
Αυτά είναι τα συμπεράσματα του Κρεμλίνου. Τα λόγια μιλούν και δείχνουν προς τα που κινούμαστε.
Μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Βρετανού ΥΠΕΞ, Boris Johnson, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε:«Δεν χρειαζόμαστε διάλογο με το Λονδίνο πια. Αυτοί το χρειάζονταν περισσότερο»!
«Στα πιο κρίσιμα ζητήματα δεν έχουν δικιά τους θέση ή πραγματική επιρροή στις διεθνείς σχέσεις».
Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Sir Michael Fallon, κατηγόρησε τη Ρωσία λέγοντας πως είναι υπεύθυνη για κάθε θάνατο Σύρου πολίτη στην τελευταία χημική επίθεση στη Khan Sheikhun.
«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ αυτοί-δηλαδή η Ρωσία- έβλεπαν. Ο Β.Πούτιν πρέπει να απολογηθεί για τις προηγούμενες υποσχέσεις ότι απομακρύνθηκαν τα χημικά του Μ.Άσαντ»
«Στέλνοντας πυραύλους Tomahawk  και καταστρέφοντας αεροδρόμια, αεροσκάφη και εξοπλισμό, είναι ένα ισχυρό σήμα ότι το Συριακό καθεστώς πρέπει να ξανασκεφτεί διπλά τη χρήση χημικών στο μέλλον».
«Κάποιος που χρησιμοποιεί χημικά και βαρέλια βομβών για να σκοτώνει το λαό του, δεν έχει μέλλον ως ηγέτης της Συρίας».Σύμφωνα με διαρροές από τις ΗΠΑ, όλα θα κριθούν και αποφάσεις θα παρθούν μετά την επίσκεψη του Rex Tillerson στις 11-12 Απριλίου στη Μόσχα.
«Πιστεύω ότι η επίσκεψη στη Μόσχα και οι συναντήσεις θα μας φέρουν πολλές απαντήσεις και το πιστεύω ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει λάβει αποφάσεις» είπε με νόημα η  Haley.
«Έχουμε τρεις στόχους, το τέλος του Άσαντ, το τέλος της επιρροής του Ιράν και την ήττα του ISIS» τόνισε.
«Οι ΗΠΑ σκέφτονται όλες τις εναλλακτικές για δράση. Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και Ιράν»πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου