Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Να προετοιμάζονται για κόλαση οι Αλβανοί» απαντούν σερβικά ΜΜΕ: Σέρβος υπουργός εμπλέκει Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο σε τρίτο βαλκανικό πόλεμο – Ο Ε.Ράμα έδωσε όρκο «Μεγάλης Αλβανίας»…

Mε την φράση «Να προετοιμάζονται για κόλαση» απαντούν οι Σέρβοι στους Αλβανούς και τα σερβικά ΜΜΕ με πρωτοσέλιδα στέλνουν μήνυμα: «Είμαστε πανέτοιμοι»!
Με πόλεμο θα απαντήσουν οι Σέρβοι στο σχέδιο δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας από τις δυτικές δυνάμεις το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και από ότι φαίνεται εμπλέκει τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος . Επανερxόμενος και πάλι  ο  Αλβανός Δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς στην Νότια Σερβία, Γιονούζ Μουσλίου  ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα του υποσχέθηκε προσωπικά ότι ολόκληρη η «κοιλάδα του Πρέσεβο» θα προσαρτηθεί στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία σε μια ενωμένη μεγάλη Αλβανία!
«Πίσω από το έργο της» Μεγάλης Αλβανίας «είναι προσωπικά ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα! Για την ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου με το Πρέσεβο, την Μεντβέντια και το Μπουγιάνοβατς λάβαμε υποστήριξη από τον Ράμα και τα Τίρανα, καθώς και από τον  Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και το λαό μας εκεί. Ο Ράμα  μας το υποσχέθηκε», αναφέρει  ο Μουσλιού, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών.
Ερωτηθείς αν γνωρίζει τις συνέπειες για την περιοχή, και αν το Ισλάμ συνεχίσει να προκαλεί ο ίδιος τόνισε :
«Η Κοιλάδα Πρέσεβο ήταν μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Οι Σέρβοι και η κυβέρνηση στο Βελιγράδι πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να γνωρίζουν  ότι ανήκει σε εμάς. Δεν υπάρχει καμία στροφή πίσω για εμάς . Πρέπει να είναι και ευγνώμονες που δεν ζητάμε και το Νις. Το Βελιγράδι εκφράζει την ανησυχία του αλλά αυτό  δεν μας ενδιαφέρει» .Ο Σέρβος υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βουλίν προειδοποίησε χθες στο Μπουγιάνοβατς μιλώντας ξεκάθαρα για αλβανική ανατροπή της συνταγματικής τάξης και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.
«Οι Αλβανοί εκβιάζουν για έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο. Ο Μουσλίου θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό. Αυτή είναι μια συνέχεια των όσων έκανε ο Έντι Ράμα, και συνέχισε ο  Χασίμ Θάτσι, και σαφώς είναι μια πρόσκληση για την έναρξη του τρίτου Βαλκανικού πολέμου με στόχο την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»,  δήλωσε ο Σέρβος υπουργός και πρόσθεσε:
«Όποιος νομίζει ότι ο πόλεμος θα διεξαχθεί  στο έδαφος της Σερβίας ξεχνά ότι η» Μεγάλη Αλβανία «επεκτείνεται σε ΠΓΔΜ,  Ελλάδα, και Μαυροβούνιο. Δεν θα διεξάγονταν ποτέ κανένας βαλκανικός πόλεμος στην επικράτεια οποιασδήποτε χώρας αν το ΝΑΤΟ συγκρατούσε  τα μέλη του όπως  την Αλβανία», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός εργασίας.
Ο πρόεδρος του Φορέα Συντονισμού για τη Νότια Σερβία, Ζόραν Στάνκοβιτς πιστεύει ότι ο Μουσλίου «πυροβολεί στο αέρα .»
«Αυτή είναι η προπαγάνδα τους και ο Ιονούζ Μουσλιού είναι εντελώς άσχετος. Παραμυθιάζει τους Αλβανούς ανά πάσα στιγμή, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πάντα έχει κάτι να πει για αυτό το θέμα». είπε ο Στάνκοβιτς.
Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, είχε δηλώσει για την προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ότι αυτή εξακολουθεί να ξεθωριάζει, διότι  αποκλείει την ενοποίηση των Αλβανών.
Τότε  ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην «κλείσει την πόρτα» στο Κοσσυφοπέδιο διότι «όλοι οι Αλβανοί στην περιοχή, θα ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος, προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.»
Ο πρώην επικεφαλής του ινστιτούτου VBA Momir Στογιάνοβιτς ισχυρίζεται ότι ο UCK δεν έχει αφοπλιστεί, αλλά ότι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου δεν διαθέτει  σοβαρό εξοπλισμό .
«Το σώμα προστασίας του Κοσσυφοπεδίου διαθέτει περίπου 3.000 άτομα και έχουν ελαφρύ οπλισμό. Όσον αφορά την αλβανική αεροπορία, αυτή  διαθέτει  16  πεπαλαιωμένα αεροσκάφη «MiG-21» . Δεν έχουν αεράμυνα και ως επί το πλείστον διαθέτουν  κινεζικά όπλα «, δήλωσε ο ίδιος.
«Εν τω μεταξύ, πληροφορίες των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν την αποστολή οπλισμού  από την Τουρκία, ειδικά το τελευταίο  διάστημα. Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ο αριθμός των νεαρών Αλβανών», αποκαλύπτει ο Stojanović.
Την ίδια στιγμή Αλβανοί με την χρήση drone παρουσίασαν χάρτη με την Μεγάλη Αλβανία μέσα στα Σκόπια.
Το κόμμα VMRO-DPMNE εξέδωσε δήλωση μετά το περιστατικό των Σκοπίων, λέγοντας ότι «δηλώσεις και ενέργειες» του ηγέτη της SDSM, Ζόραν Ζάιεφ, «συνέβαλαν στην αύξηση των ορέξεων  του αλβανικού αλυτρωτισμού» στην περιοχή.
Η κυβέρνηση αναφέρει τον Ζάεφ ως «την αιτία της υπέρβασης του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού, με στόχο την υπονόμευση της κρατικής κυριαρχίας της πΓΔΜ», ανέφερε ο σκοπιανός τύπος.
Υπενθυμίζουμε ότι σε έκτακτο δελτίο της σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών στο σερβικό τύπο με σκοπό να ενημερωθεί ο σερβικός λαός και οι Βαλκάνιοι «γείτονες» συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας , αναφέρεται  τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα  στην περιοχή, σύμφωνα με τα οποία ΝΑΤΟ και Τουρκία, θα αποστείλουν στο Κοσσυφοπέδιο σύγχρονα ελικόπτερα «Black Hawk»,  σύγχρονο φορητό οπλισμό, πυρομαχικά , στολές, κράνη και άλλη έκτακτη βοήθεια.
Η έκθεση των σερβικών υπηρεσιών που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Σερβίας  αναφέρει εκτός της προμήθειας ελικοπτέρων «Black Hawk» και την δημιουργία τακτικών δυνάμεων που προδίδουν εξελίξεις άκρως ανησυχητικές για την περιοχή μας.
Σύμφωνα με τους Σέρβους, τα ελικόπτερα αυτού του τύπου θα αποσταλούν και  στην Κροατία, η οποία το 2015 είχε λάβει με μορφή δωρεάς  16 ελικόπτερα  «Kiowa».
Πληροφορίες των Σέρβων κάνουν λόγο ήδη για μετακινήσεις ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων από τις βάσεις τους κοντά στα αεροδρόμια,  από όπου «όταν δοθεί εντολή θα μεταφερθούν» στην περιοχή προφανώς και αυτοί εκτελώντας  «ανθρωπιστική επιχείρηση».
Έρχεται χαλασμός στα Βαλκάνια και όλα είναι πλέον υπό αμφισβήτηση .:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου