Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Αποκαλύφθηκε σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ για μεταφορά των Παλαιστινίων και δημιουργία κράτους στο Σινά – Για σχέδιο των τζιχαντιστών να εξολοθρεύσουν όλους τους Χριστιανούς της περιοχής μιλά ο Αλ Σίσι!

Αποκαλύφθηκε σχέδιο των ΗΠΑ-Ισραήλ που αφορά την μεταφορά των Παλαιστινίων από το Ισραήλ στο Σινά και την δημιουργία εκεί του δικού τους κράτους μακριά από την Ιερουσαλήμ η οποία θα γίνει η επίσημη πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους.
Ο Αγιούντ Καρά, ένας ισραηλινό-δρούζος πολιτικός αποκάλυψε ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ συζήτησαν το σχέδιο, το οποίο  πρότειναν στον Αλ-Σίσι, και αφορούσε την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στο Σινά και στην Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου διέψευσε τις πληροφορίες περί σχεδίου για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην περιοχή της ερήμου καθώς μίλησε και για σχέδιο των τζιχαντιστών να εξολοθρεύσουν όλους τους  Χριστιανούς κατοίκους της περιοχής.«Το Σινά θα παραμείνει σε αιγυπτιακό έδαφος», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah al-Sisi, εν μέσω φημών και  σχεδίων για την επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων στη χερσόνησο της ερήμου.
«Πολλοί άνθρωποι έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν ότι το  Σινά θα παραμείνει ένα τμήμα της Αιγύπτου», δήλωσε ο Αλ-Σίσι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση .
Και το υπουργείο εξωτερικών της Αιγύπτου όμως απέρριψε κατηγορηματικά αυτή η οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή «λογική» αλλά όπου υπάρχει «καπνός» υπάρχει και «φωτιά»…
Η βόρεια χερσόνησος του Σινά παραμένει το επίκεντρο μιας θανατηφόρου εξέγερσης από το Μοχάμεντ Μόρσι, πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος ανατράπηκε με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 2013, λόγω της προσπάθειας δημιουργίας από τον ίδιο ισλαμικού κράτους ενώ η βία και οι δολοφονίες Χριστιανών ήταν σε ημερήσια διάταξη .Στις δηλώσεις του ο Αλ-Σίσι τόνισε ότι είχε απορρίψει ένα ευρύ σχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας που αφορούσε την εκκένωση των κατοίκων της πόλης Αλ-Αρίς, που είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα του  Βόρειου Σινά.
Τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες Κόπτες  Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη χερσόνησο μετά από μια έξαρση δολοφονιών, τρομοκρατικών επιθέσεων και ύποπτων  δολοφονιών από τους τζιχαντιστές .
«Η πρόσφατη στόχευση των κατοίκων Αλ-Αρίς έχει ως στόχο την υπονόμευση της εθνικής ενότητας [Αιγύπτου] από μια ομάδα που επιδιώκει να σπείρει  τον φόβο και τον τρόμο», είπε ο Αιγύπτιος ηγέτης.
Χοντρό «παιχνίδι» παίζεται σε μια ευαίσθητη περιοχή  για την χριστιανοσύνη όπως είναι η Ιερή γη του Σινά, στην οποία έχουν ασκητέψει δεκάδες Έλληνες Άγιοι και μοναχοί.
 Για αυτό και το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις τόσο στην Αίγυπτο όσο και στο Ισραήλ θα είναι καταιγιστικές.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου