Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η Πρώτη Απειλή από τον Βορρά θα μας πάρει ξώφαλτσα; ΚΑΙ μετά…

Η  Εγγλέζικη εξωτερική πολιτική μετά το Brexit επανακάμπτει στα Δυτικά Βαλκάνια και παρακολουθεί τα γεγονότα ( βλ αλβανικό αλυτρωτισμό)  με μεγάλη προσοχή.
Οι Άγγλοι έχασαν πολύ χρόνο και προσπαθούν να γεμίσουν το κενό που φρόντισε η πονηρή τουρκία να καλύψει.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο νοννός των Βαλκανίων έδινε χρήμα και οδηγίες στις πιάτσες της μαφίας και απεργαζόταν την επαναχάραξη των συνόρων.
Να γιατί η Αλβανία είναι η πρώτη απειλή στο ευαίσθητο βόρειο τόξο της συνοριογραμμής μας, την στιγμή που η τουρκική αλεπού θέλει να κάνει βουτιές στο ΑΙΓΑΙΟ.
« Η Τουρκία θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της με ένα νέο λέιζερ-κατευθυνόμενο βλήμα L-UMTAS(Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi- Σύστημα Αντιαρματικών Μεγάλης Απόστασης), όπως γράφει το ρωσικό Sputnik . Σημειώνεται ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στο σχέδιο των αντιαρματικών πυραύλων με ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής.
Το έργο εκτελείται από Τούρκους μηχανικούς της εταιρείας Roketsan.
Οι δοκιμές των νέων πυραύλων ήταν επιτυχείς. Τα ελικόπτερα Atak που είναι, επίσης, τουρκικής παραγωγής, σύντομα θα εξοπλισθούν με το σύστημα L-UMTAS.»
Απρίλιος 2, 2017. 20:58 http://www.echedoros-a.gr/
Μπορεί να Φοράει αλεξίσφαιρο ο Ερντογάν; Σύμφωνα  με τον  αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας «Sözcü», Τζαν Ατάκλι.
Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να στρώνει σενάρια επί σεναρίων την στιγμή που πρέπει να διαχειριστεί το πριν και το μετά του τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
Μήπως θα έχουμε επανάληψη του 1996-1997;
«Η Τουρκία σταμάτησε το περιβόητο ελληνικό σχέδιο (1996-1997)
Όταν το 1997 (κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Αλβανία),η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο νότιο τμήμα της χώρας, δήθεν για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Τότε η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι μια στρατιωτική επίθεση στην Αλβανία θα πρέπει να εξετασθεί από την τουρκική κυβέρνηση ως επίθεση στην Τουρκία, υποχρεώνοντας την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Αλβανία γιατί θα δεχόταν επίθεση από τον ιστορικό εχθρό της την Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996-97 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Alba» η Τουρκία ανέπτυξε 900 στρατιώτες στην Αλβανία για τους Αλβανούς και την κρατική προστασία της χώρας από τις ελληνικές σοβινιστικές τάσεις.»
Αναφέρει αλβανικό άρθρο που δημοσιεύθηκε, χθες, σε αρκετές ιστοσελίδες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. 
«Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Αλβανούς»
http://www.echedoros-a.gr/
Κάποιος κτυπούσε το καμπανάκι για τον εκ Βορρά κίνδυνο από τις αρχές της δεκαετίας του 90.
Μήπως είχε άδικο;
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)
Η τουρκία έχασε τους παραδοσιακούς φίλους της και φυσικά    σημαντικό χρόνο γιατί η γεωπολιτική με τα συμφέροντα της άλλαξαν  άρδην στις μέρες μας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Έτσι ξανα επιβεβαιώνετε πάλι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο«. (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995)
Όλα κρέμονται από μια κλωστή .
Μόλις σπάσει η κλωστή πολύ σύντομα θα έχουμε νέα σύνορα υπέρ της Ελλάδος και νέους γείτονες.
Με πίστη και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου