Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ Βασιλική Πλεξίδα: «Πετούσαμε χαμηλά - Ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του»

ελικά η χαμηλή πτήση, η ομίχλη, η πρόσκρουση στα σύρματα της ΔΕΗ, η μετέπειτα απώλεια στήριξης και η βίαιη προσγείωση αποκόλληση της μηχανής που καταπλακώνει τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες ήταν ο φονικός συνδυασμός που προκάλεσε το χθεσινό δυστύχημα και έφερε την θλίψη στις ΕΔ αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι περιέγραψε τη χθεσινή τραγωδία με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στην πρώτη μαρτυρία της η επιζήσασα, Βασιλική Πλεξίδα.
Προκύπτει βέβαια το ερώτημα της χαμηλής πτήσης. Είχε συμβεί κάτι; Η αρχιλοχίας που επέζησε μίλησε και περιέγραψε σε μια πρώτη κατάθεσή της τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πτώση.
«Πετούσαμε χαμηλά» είπε και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για την μοιραία πορεία. «Πέσαμε σε ομίχλη και η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική».
«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του», λέει η Βασιλική Πλεξίδα. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο. Είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα» 
Πάντως η αρχιλοχίας φέρεται να είναι εκτός κινδύνου ενώ και το γεγονός ότι κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της παρά το σπάσιμο της λεκάνης της είναι ενθαρρυντικό για την αποκατάσταση της υγείας της και των κινητικών λειτουργιών της.http://wwwgr/portal/201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου