Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τέθηκε σε κλοιό Αστυνομίας-ΕΥΠ-Στρατού η Θράκη: Αφίξεις δυνάμεων της ΜΙΤ- Πληροφορίες για τουρκική προβοκάτσια τη Μεγάλη Εβδομάδα



Κόκκινος συναγερµός έχει χτυπήσει στην Αθήνα λίγες µέρες πριν από το δηµοψήφισµα Ερντογάν για τη συνταγµατική αναθεώρηση, αφού «περίεργες» αφίξεις από την Τουρκία στην περιοχή της Θράκης προξενούν έντονο προβληµατισµό. Υπάρχει γενική κινητοποίηση τόσο από δυνάμεις της Αστυνομίας όσο και από την ΕΥΠ και τον Στρατό.
Τουρκική προβοκάτσια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θράκη είναι το νούμερο ένα σενάριο που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα. Ακόμη περισσότερο και από το ενδεχόμενο “θερμού επεισοδίου” στο Αιγαίο. 
Η φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο δεν ήταν το πρώτο καμπανάκι κινδύνου για τη Θράκη. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει παρατηρηθεί “περίεργη κινητικότητα” στην περιοχή με δεκάδες αφίξεις προσώπων που για διάφορους λόγους θεωρούνται “ύποπτες”.Πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 80 περιπτώσεις.
Τι είναι αυτό που ανησυχεί την Αθήνα;
Η πρόκληση ενός γεγονότος-προβοκάτσιας που θα ΄χει στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής. Ακόμη και το “κάψιμο ενός κορανίου” μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις που με τους κατάλληλους “χειρισμούς” μπορούν να πάρουν διαστάσεις.
Η πυρκαγιά στο τέμενος δεν προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις ,γιατί οι “σκληροί” της μουσουλμανικής μειονόητας δεν έχουν ισχυρά ερείσματα τον Έβρο. Αντιθέτως σε Ξάνθη και Κομοτηνή με την αρωγή του τουρκικού προξενείου υπάρχουν οι δυνατότητες για τη πρόκληση καταστάσεων έντασης.Η αποκάλυψη των όπλων που είχε ιμάμης μέσα στο μιναρέ του σε μειονοτικό χωριό της Ξάνθης είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ιμάμη μπορεί να κρίθηκαν επαρκείς από τις δικαστικές αρχές αλλά στην πραγματικότητα δεν έπεισαν κανένα.
Στην Θράκη οι πληροφορίες για την ύπαρξη κι άλλων κρυμμένων όπλων διακινούνται διαρκώς και φαίνεται να έχουν βάση. Από την άλλη ο τουρκόφωνος Τύπος της περιοχής επιμένει να χαρακτηρίζει ως…συνωμοσία “γκιουλενιστών” το όλο ζήτημα.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση στην Αθήνα, ότι είναι πολύ πιο εύκολο για την Τουρκία να προκαλέσει αναταραχή στη Θράκη παρά επεισόδιο στο Αιγαίο.
Να “παίξει” τα τελευταία 24ωρα πριν από το κρίσιμο για τον Ερντογάν δημοψήφισμα, με το θρησκευτικό συναίσθημα,χρησιμοποιώντας μια τεχνητή και ψευδή κρίση στη Θράκη. Μια κρίση στην οποία η μουσουλμανική μειονότητα -την οποία ανερυθρίαστα αποκαλούν τουρκική ακόμη και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου- θα βρεθεί υποτίθεται υπό διωγμό και κίνδυνο!
Μην ξεχνάμε ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ερντογάν,μαζί μ΄όλο το υπουργικό συμβούλιο να προσευχηθούν στην Αγιά Σοφιά προπαραμονή του δημοψηφίσματος. Στην Ελλάδα οι πιστοί θα είναι εκείνη την ημέρα στον Επιτάφιο,αφού θα ΄ναι Μεγάλη Παρασκευή.Στη Θράκη η Τουρκία “κάνει επιχειρήσεις” εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχοντας ως “επιχειρησιακό βραχίονα” μια χούφτα φανατικών που μπαινοβγαίνουν στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες “ανεξαρτητοποίησης” της Θράκης. Τουρκοποίησής της στην πραγματικότητα.
Από το 2013 η Αθήνα ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Το καλοκαίρι του 2013 το ελληνικό Πεντάγωνο είχε προειδοποιήσει μέσω εγγράφου του για τους επιπλέον κινδύνους που προκαλούνται στη Θράκη από την αναδιοργάνωση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Στο έγγραφο επισημαίνονταν οι δυνατότητες και οι πρακτικές της ΜΙΤ σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών,αλλά και σε ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την ανάλυση του 2013, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις”, «η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχί­σει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολίτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προ­καλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία».
Η αναδιοργάνωση της ΜΙΤ είχε πολλά σημεία που ανησυχούσαν και ανησυχούν τους Έλληνες επιτελείς. Με νόμο ο Ερντογάν έδινε απεριόριστες δυνατότητες στην ΜΙΤ για να παρακολουθεί τους πάντες εντός κι εκτός Τουρκίας και να κάνει επιχειρήσεις έξω από τα τουρκικά σύνορα.
Επίσης το σχετικό νομοθέτημα που άφηνε ανεξέλεγκτη τη ΜΙΤ προέβλεπε και την εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προ­βληματισμό για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στη ΜΙΤ.
Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΤΕΔ και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολογικές επιχει­ρήσεις αλλά και επιχειρήσεις προπαρασκευής πληθυσμού στη χώρα-στόχο.
► Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, από τις Αρχές της Κένυας στο Ναϊρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλληψής του το 1999.
Σημαντική λεπτομέρεια; Οι δύο τελευταίοι Τούρκοι που παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές δήλωσαν μέλη των Bordo Bereli.http://www..gr/2017/04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου