Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πυρετωδώς προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο πέλαγος και στην ελληνοτουρκική μεθόριοΟι Τούρκοι βγάζουν το στόλο τους στο Αιγαίο και στοχοποιούν τα υποβρύχια του ΠΝ – Μαζική παραγωγή πυραύλων UMTAS – Κίνδυνος-θάνατος για τα Ελληνικά άρματα μάχης

Πυρετωδώς προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο πέλαγος και στην ελληνοτουρκική μεθόριο οι νέο-οθωμανοί, και αυτό πλέον αποτελεί κοινή διαπίστωση όχι μόνο Ελλήνων αλλά  και ξένων αμυντικών αναλυτών.
Η Τουρκία αυτήν την χρονική περίοδο «τρέχει» ένα από τα μεγαλύτερα και μαζικότερα αμυντικά προγράμματα που υλοποιεί χώρα του ΝΑΤΟ , ενδεικτικό των έντονων προετοιμασιών για το «πανηγύρι» που θα λάβει χώρα λίαν συντόμως  στην Ανατολική Μεσόγειο με κύριο μενού τους υδρογονάθρακες. 
Σύμφωνα με χθεσινό  άρθρο μας (Πεδίο βολής κάνουν οι Τούρκοι το Αιγαίο – Άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο – Πρωτοφανής κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας), αναφέραμε ότι οι Τούρκοι σε μια προκλητική ενέργεια προχωρούν και κλιμακώνουν  την επιθετική ρητορική της τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.Η Τουρκία με NAVTEX προειδοποιεί για ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν και πυρά σε μια περιοχή που είναι εξαιρετικά “ευαίσθητη”. H  Άγκυρα έχει προγραμματίσει για τις 16 και 17 Μαρτίου ασκήσεις με πυρά στα Δωδεκάνησα αλλά και πολύ κοντά στο Καστελόριζο.
Τώρα πληροφορίες του τουρκικού τύπου αναφέρουν  για νέα αεροναυτική άσκηση στην Μεσόγειο Θάλασσα-Αιγαίο πέλαγος ,  η οποία θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την τελειοποίηση των ενεργειών των τουρκικών αεροσκαφών ΑΦΝΣ , εναντίον φυσικά των υπερσύγχρονων ελληνικών υποβρυχίων ή «ελληνικών φαντασμάτων» όπως τα αποκαλούν οι νατοϊκοί αξιωματικοί .
Η σχετικά πρόσφατη παρουσία του υποβρυχίου «Πιπίνος» σε νατοϊκή «υποβρύχια» άσκηση προκάλεσε «θόρυβο» στο τουρκικό επιτελείο , αλλά θαυμασμό και  ζήλια στο ΝΑΤΟ αναγκάζοντας  ακόμα και τους φλεγματικούς Βρετανούς « να σκίσουν τα διπλώματα τους» , μπροστά στην ελληνική μαεστρία και αποτελεσματικότητα , δίνοντας μας το γνωστό παρατσούκλι.
Αυτός ο ελληνικός υποβρύχιος στόλος αποτελεί κύριο στόχο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για αυτό και το επόμενο διάστημα οι Τούρκοι εστιάζουν τις προετοιμασίες τους , στον ορθό τρόπο  αντιμετώπισης του. Ο τουρκικός τύπος  αναφέρει για  επικείμενη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου, η οποία έχει στόχο την ετοιμότητα των δυνάμεων στο πλαίσιο του υποβρύχιου πολέμου,  προκειμένου να διατηρηθούν σε  υψηλό επίπεδο, οι ναυτικές και εναέριες δυνάμεις.
Τα σενάρια που θα υλοποιηθούν αναφέρουν , πόλεμο επιφανείας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο , αναπλήρωση δυνάμεων, ασκήσεις  απονείωσης και  προσνείωσης ελικοπτέρων  Έρευνας και Διάσωσης σε πολεμικά πλοία, πολεμική ετοιμότητα μάχης και κατάρτιση συντήρησης πρώτου κλιμακίου.
Θα συμμετάσχουν ενδεχομένως  3 φρεγάτες, 2 κορβέτες 3 υποβρύχια, αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, σκάφη της ακτοφυλακής και ελικόπτερα .
Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της τουρκικής υπογραμματείας του υπουργείου άμυνας αναφέρεται ή έναρξη μαζικής παραγωγής των αντιαρματικών πυραύλων UMTAS, που φέρουν τα ελικόπτερα Τ-129 , τα οποία επίσης κατασκευάζονται συνεχώς αυξάνοντας δραματικά τις εναέριες δυνατότητες των Τούρκων κατά ελληνικών αρμάτων μάχης .   
Ο πύραυλος αυτός αναπτύχθηκε για χρήση από επιθετικά ελικόπτερα και UCAV και αποτελεί τον κύριο όπλο  σε αυτού του τύπου ελικοπτέρων  στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο άμυνας, αναφέρει ότι η Roketsan προχώρησε πλέον σε  μαζική παραγωγή και  παράδοση στις μονάδες ελικοπτέρων των αντιαρματικών πυραύλων  μεγάλου βεληνεκούς UMTAS .Ο UMTAS κατασκευάστηκε με προηγμένη τεχνολογία και μπορεί να πλήξει όλες τις θωρακισμένες απειλές, έχει διάμετρο 160 χιλιοστών, μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιόμετρα και ελάχιστο βεληνεκές 500 μέτρα.
Πυραύλους  UMTAS εκτός από τα επιθετικά ελικόπτερα έχουν εξοπλιστεί  και τα  τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα  αεροχήματα UCAV «Bayraktar TB2» .
Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικής κατασκευής UCAV «Bayraktar TB2» είναι εξοπλισμένο με δύο αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS, αποτελώντας κίνδυνο –θάνατο για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στον Έβρο και στην Δυτική Θράκη.
Όλα αυτά καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο το δημοψήφισμα στην Άγκυρα,  αλλά η υφαρπαγή ελληνικών νησιών , ΑΟΖ , και πολλών άλλων με σκοπό να «απλωθεί» η νέα οθωμανική αυτοκρατορία του Σουλτάνου Ερντογάν πέραν των φυσικών της σημερινών συνόρων.
«Ασφυκτιούν» οι Τούρκοι στα σημερινά όρια που τους επέβαλε, σύμφωνα με τους ίδιους η συνθήκη της Λωζάνης, για αυτό και μιλούν για αναθεώρηση όλων των συνθηκών ευρισκόμενοι ταυτόχρονα οι ίδιοι τόσο στην Βόρειο Συρία , όσο και στο Ιράκ.:http://www.gr/2017/0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου