Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν και οι εθνοφύλακες για εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος: Mπαράζ τουρκικών επιθετικών ενεργειών από Θάσο-Καστελόριζο μέχρι Κύπρο – Πολεμική ομιλία (βιντεο)

Mπαράζ τουρκικών επιθετικών ενεργειών από την Θάσο και τις ακτές της Θράκης μέχρι το Καστελόριζο και την Κυπριακή ΑΟΖ θέτει σε συναγερμό και πολεμική ετοιμότητα εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, το ΠΝ, και τη ΠΑ που θα καλούν να διαχειριστούν μια στρατιωτική κρίση με την Τουρκία τις πρώτες ώρες που θα ξεσπάσει αλλά ακόμη και τους εθνοφύλακες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία επιθεώρησε μονάδες του Βορείου Αιγαίου. Η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί με προσάρτηση τα κατεχόμενα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο όπου και έβγαλε «πολεμικό διάγγελμα». Πρόκειται για μια άσκηση πρωτοφανή για τους εθνοφύλακες δεδομένου ότι έχουν ελαφρύ οπλισμό. Και αυτό δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών.
Δείτε εδώ βίντεο και παρακάτω τις φωτογραφίες.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου