Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι Αμερικανοί «κλείνουν» το Αιγαίο;- Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush ξανά για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες στη βάση του ΝΑΤΟστο Μαράθι (βιντεο)

Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να παρέμβουν  στο Αιγαίο και πάλι,…….διότι «οσφρίζονται» τουρκική προβοκάτσια και αναταραχή σε μια θάλασσα τρομερά σημαντική για τα σχέδια τους στην κόντρα τους με την Ρωσία.   
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush  κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στην  Κρήτη, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες..
Το πολεμικό πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι στο Μαράθι, συνοδεύεται  από τρία υπερσύγχρονα  σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά για περίπου δέκα ημέρες. Οι άνδρες του πληρώματός ευρίσκονται ήδη στην Κρήτη.Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει  το παρατσούκλι  «Avenger», και μεταφέρει 85 αεροσκάφη και ελικόπτερα και περίπου 6.000 μέλη  πληρώματος.
Σε άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία ζητά την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο για να υλοποιήσει απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα), μεταδώσαμε πρώτοι ότι η  Τουρκία ζητά από το ΝΑΤΟ την ολοκλήρωση της αποστολής της ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο πέλαγος η οποία αφορά την διακοπή των μεταναστευτικών ροών, για να της μείνει το πεδίο «ελεύθερο» για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της εναντίον ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας όπως δείχνει η έως τώρα στάση της στα Ίμια.
Αυτό επανάλαβε ο ίδιος προσωπικά ο  Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ στην συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Ισικ εξέφρασε την άποψη ότι το ΝΑΤΟ έχει συμβάλει ελάχιστα στην πρόληψη στο θέμα αυτό , τονίζοντας ότι η χώρα του κάνει όλη την «βρώμικη δουλειά».Το  τουρκικό σχέδιο για πρόκληση επεισοδίου στο Αιγαίο  είναι σε εξέλιξη, καθώς η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ  την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Mάλιστα η Άγκυρα φθάνει στο σημείο να κατονομάζει ελληνικά νησιά με τουρκικά ονόματα.
Η Τουρκία απαιτεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, ενώ αναφέρει επίσης ονομαστικά με τουρκικά ονόματα τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος (την αποκαλεί Μυτιλήνη) Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο.
Η Ουάσιγκτον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μαζί με τους στρατηγούς  του ( εν ενεργεία και εν αποστρατεία) στα κρίσιμα πόστα της νέας κυβέρνησης,  διαβλέπουν μια τάση για ηγεμονία στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Ερντογάν , καθώς και μια τάση «φυγής» από την ίδια την συμμαχία, κάτι που θα προκαλούσε ένα «πισώπλατο κτύπημα» στην άμυνα της δύσης.
Για αυτό το Πεντάγωνο αποφάσισε να κάνει την χώρα μας προκεχωρημένη βάση της συμμαχίας στην περιοχή με σκοπό,  πρώτον, να κλείσει τις διόδους στο ρωσικό στόλο και δεύτερον να ελέγξει  τον «ανεξέλεγκτο» Τούρκο πρόεδρο που ονειρεύεται Οθωμανικές αυτοκρατορίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο 6ο αμερικανικός στόλος θα «σουλατσάρει» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο σε μόνιμη βάση πλέον ενώ Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται συνεχώς εντός ελληνικού εδάφους. Η κόντρα Τουρκίας  και ΗΠΑ , παρά τις δηλώσεις και τα χαμόγελα, τώρα μόλις ξεκινάει .http://www..gr/2017/02/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου