Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κρίσιμες ώρες: Τουρκικά πολεμικά πλοία έμφορτα με πεζοναύτες και ειδικές δυνάμεις SAT λοκάρουν Ίμια, Πίτα,Καλόλιμνο Εντατικές πολεμικές προετοιμασίες: Σε ύψιστη επιφυλακή η 80 ΑΔΤΕ και το Πολεμικό Ναυτικό – Ετοιμοι οι καταδρομείς μας για επιχειρήσεις κρούσεως

Kρίσιμες ώρες στο Αιγαίο καθώς από χτες το βράδυ τουρκικά πολεμικά πλοία έμφορτα με πεζοναύτες και ομάδες ειδικών δυνάμεων SAT παρακολουθούν και καταγράφουν τις ελληνικές στρατιωτικές κινήσεις σε Καλόλιμνο και νήσο Πίτα και δηλώνουν έτοιμες για επέμβαση. Σήμερα οι Τούρκοι κλιμάκωσαν περαιτέρω όπως σας ενημερώσαμε.οι Τούρκοι καταγράφουν τις μετακινήσεις προσωπικού, υλικών και οπλισμού.

Η Πίττα είναι μια ακατοίκητη ελληνική βραχονησίδα 9 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα.
Βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ βορειοδυτικά από την Καλόλιμνο, ενώ τα Ίμια βρίσκονται σε παρόμοια απόσταση στα νοτιοανατολικά της Καλολίμνου.
Οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι ομάδες ειδικών δυνάμεων SAT είναι πάνοπλες και έτοιμες να παρέμβουν.
«Οι Έλληνες παραβιάζουν την συμφωνία και τα χωρικά μας ύδατα. Τουρκικά και ελληνικά πλοία έρχονται συνεχώς αντιμέτωπα.
«Ομάδες SAT περιπολούν γύρω από τα Ίμια και έχουν έτοιμο σχέδιο επέμβασης».
«Οι Έλληνες κομάντος μεταφέρθηκαν με τρεις zodiac στη νήσο Πίτα στις 12.30 am .
«Υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στη Καλόλιμνο, 1 μίλι από τα Ίμια Στις 16.30 ελληνικά πλοία μετακινήθηκαν προς τα Ίμια και το ίδιο έπραξαν και τα τουρκικά.
«Δύο τουρκικά πλοία και το P-1215 TCG Kuşadası έσπευσαν»
«Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν»
«Οι Έλληνες κομάντος μετέφεραν οικοδομικά υλικά στη νήσο Πίτα με 3 Zodiac, στα σύνορα Λέρου και ένα μίλι από τα Ίμια.
Φαίνεται όμως ότι και το ΠΝ έχει λάβει διαταγές για αυξημένη επιφυλακή με τον υποβρυχιακό Στόλο να είναι στο Αιγαίο για ασπίδα προστασίας στα νησιά μας.Όλα τα ελληνικά φυλάκια σε Ψέριμο , Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι , Κάλυμνο και των γύρω νησιών έχουν τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή ενόψει του νέου επεισοδίου με την κίνηση του σκάφους του τουρκικού λιμενικού στα 2 μέτρα από τις βραχονησίδες.
Ομοίως και η Ταξιαρχία της Κω 80 ΑΔΤΕ η οποία έχει και το γενικό πρόσταγμα την περιοχή. Σε περίπτωση που προσπαθήσουν να κλιμακώσουν οι Τούρκοι οι καταδρομείς  μας που βρίσκονται στην Κω  θα αναλάβουν  επιχειρήσεις κρούσεως . 
Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές έχει δοθεί εντολή στα ελληνικά σκάφη να ανοίξουν πυρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου