Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Καζάνι που »βράζει» το Αιγαίο: Ναυμαχίες ελληνικού, τουρκικού και αλβανικού πλοίου που αβαντάρει τους Τούρκους- Ένταση και στα Ίμια (βίντεο-φωτογραφίες)

Σκηνικό κρίσης στήνουν εκ νέου οι Τούρκοι στα Ίμια εδώ και ένα 24ωρο. Με την συνδρομή της τουρκικής ακτοφυλακής, Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια υπό την απόλυτη προστασία τουρκικών πάνοπλων σκαφών, τα οποία απαγορεύουν την πρόσβαση στους Έλληνες ψαράδες .
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίε δεχθήκαμε την είσοδο των Αλβανών στην SNMG για να αβαντάρουν τις παραβιάσεις των ΕΧΥ από του Τούρκους…ΚΑΤΑΝΤΙΑ..
Τούρκος ψαράς της περιοχής   δήλωσε μάλιστα  με προκλητικό τρόπο στον τουρκικό τύπο : « η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν είναι σε θέση να μας παρενοχλήσει  επειδή η Ακτοφυλακή μας θα παρέμβει αμέσως. Η ακτοφυλακής μας μαζί με τα πληρώματα της είναι πάντα δίπλα στους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς. Όταν κάτι συμβαίνει, παρεμβαίνει.»Το ίδιο κάνει βέβαια και η ελληνική ακτοφυλακή στην περιοχή.
Ως γνωστόν η περιοχή αποτελεί μεγάλο και σπουδαίο ψαρότοπο ειδικά για την τσιπούρα η οποία αποτελεί εκλεκτό έδεσμα και ένα εξαγώγιμο είδος ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη , το οποίο και  «χρυσοπληρώνεται».Επίσης υπάρχουν  σε αφθονία  σφυρίδα, χταπόδι και καλαμάρι.

Αυτήν την δυνατότητα την απαγορεύουν  οι Τούρκοι λιμενικοί στους Έλληνες ψαράδες της περιοχής…λες και τα ψάρια έχουν εθνικότητα και «διαβατήριο».
Αυτό το άκρως προκλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά  χρόνια γύρω από τα Ίμια,  αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες έχει αυξηθεί κατακόρυφα προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα , ενώ η ελληνική ακτοφυλακή  κάνει ότι μπορεί .
Γύρω στα 3,8 μίλια από την περιοχή της Αλικαρνασσού στις βραχονησίδες Ίμια αυτό τον καιρό κάθε χρόνο συγκεντρώνονται Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες για να βγάλουν το μεροκάματο τους .
Οι Τούρκοι ψαράδες ζητούν την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία με σαφείς και αυστηρές οδηγίες  απαγορεύει την πρόσβαση στους Έλληνες μεροκαματιαρήδες,  από τα γύρω νησιά της Κω και της Καλύμνου , οι οποίοι θέλουν να ψαρέψουν σε μια θάλασσα την οποία «προίκισε» ο Θεός με πλούσια τα ελέη. Η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί και κάνει το καθήκον της αλλά αποφεύγει να δίνει  αφορμές στην τουρκική πλευρά για να δημιουργηθεί θέμα και να προκληθεί «επεισόδιο» με άλλες προεκτάσεις.
Η τουρκική ακτοφυλακή κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και των θαλάσσιων συνόρων , απαγορεύει να θηρεύουν Έλληνες ψαράδες κοντά με τους Τούρκους στην περιοχή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια .
Την όλη κατάσταση επιβαρύνουν και οι Ιταλοί,  οι οποίοι καταφεύγουν με μεγάλες και σύγχρονες μηχανότρατες με τις οποίες σαρώνουν τα πάντα.
Ή ελληνική ακτοφυλακή κυνηγά τους Τούρκους εφόσον εισέλθουν σε ελληνική  περιοχή αλλά πάντα απέναντι της  «ευρίσκονται» τα μεγάλα εξοπλισμένα τουρκικά σκάφη.
Η ουσία εκτός από την κυριότητα των βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι ευρίσκεται και σε ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός.Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα, έχει αναλάβει εξολοκλήρου το  εν λόγω έργο. Πρόκειται για   τηλεχειριζόμενα σταθεροποιημένα βάθρα πολυβόλου (STAMP) 12,7mm της AselsanΤο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Aselsan, διαθέτει πολυβόλα τοποθετημένα σε ένα πυργίσκο ο οποίος διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης, ηλεκτρο-οπτικό σύστημα ,  συμπεριλαμβανομένων των μονάδων και ελέγχου των όπλων.
Αυτό μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω ειδικής  μονάδας με δυνατότητα παρακολούθησης αυτόματα του οποιουδήποτε θαλάσσιου ή εναέριου στόχου.
Το  αυτοκινούμενο σύστημα πολυβόλων με την ονομασία  STAMP, λειτουργεί ημέρα και  νύχτα, κάτω από τις πιο  δυσμενείς συνθήκες ορατότητας. Έχει την δυνατότητα προσδιορισμού   των στόχων που δεν δύναται  να προσδιορίζονται δια γυμνού οφθαλμού , και με  αυτόματη αναγνώριση εξασφαλίζει την αποτελεσματική καταστροφή του στόχου .
Τα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, διαθέτουν υψηλή ταχύτητα και ευελιξία, και με την προσθήκη αυτού του είδους των βλημάτων θα αποκτήσουν προβάδισμα σε περίπτωση «οποιαδήποτε συμπλοκής ή καταδρομικής επιχείρησης» στο Αιγαίο πέλαγος.
Όπως γίνεται κατανοητό η αναβάθμιση και η μετατροπή του τουρκικού λιμενικού σώματος σε κατ΄ουσία «παρακλάδι» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αποτελεί μέγα πρόβλημα για την ελληνική ακτοφυλακή και τα μύρια όσα προβλήτα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στο Αιγαίο από τα «κύματα» των λαθρομεταναστών.
Κινούμενη στην «λογική» της στρατοχωροφυλακής , η τουρκική ηγεσία του τουρκικού λιμενικού μετατρέπεται σε μάχιμη δύναμη η οποία δύναται, κάτω από αντίξοες συνθήκες να αναλάβει ακόμη και ναυτικές πολεμικές αποστολές.http://www..gr/2017/02/%CE%B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου