Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πώς το γεωπολιτικό σκηνικό δείχνει εκπλήρωση των προφητειών – Ακυβερνησία, δραχμή, ελληνοτουρκική σύγκρουση και επέμβαση της Ρωσίας… (βίντεο)

Όλα δείχνουν πως τα μελλούμενα έρχονται και πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Ακυβερνησία, δραχμή ή…δολάριο, κουρδικό κράτος, επίθεση Τουρκίας στην Ελλάδα και επέμβαση Ρωσίας. Ξαφνικά έχουμε τρομαχτική επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων με μια κρίση που υποβόσκει στο παρασκήνιο η οποία αν ξεσπάσει, η Άγκυρα απλά θα εξαφανιστεί. Ταυτόχρονα το pentapostagma.gr επιβεβαιώθηκε σήμερα όταν έγραψε πριν λίγες ημέρες για «δολαριοποίηση» της Ελλάδας.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει ότι εξελέγη για να ηγηθεί ενός συνασπισμού ανάλογου με εκείνον, ο οποίος υπήρχε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρώντας να αποτρέψει τη συγκρότηση του Τέταρτου Ράιχ, οικονομικού αυτή τη φορά, της Γερμανίας.
«Η ΕΕ είναι κατά βάση το όχημα για να υλοποιήσει τους σκοπούς της η Γερμανία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξη που έδωσε στους Τάιμς του Λονδίνου και τη γερμανική Μπιλτ.Όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ ποντάρει ανοιχτά στη διάλυση της ΕΕ και στη μείωση του ηγεμονικού ρόλου της Γερμανίας στην Ευρώπη.
Άλλωστε σήμερα όπως αποκάλυψε το pentapostagma.gr (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)Σε ένα κρεσέντο επιθετικής πολιτικής έχουν επιδοθεί οι ΗΠΑ αφού μετά τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ  Μάλοχ περί επιστροφής της δραχμής στην Ελλάδα και της διάλυσης του ευρώ, τώρα απροκάλυπτα αναφωνούν ως ναζιστές την νυν γερμανική ηγεσία.Στόχος βέβαια από αυτή την ψυχολογική επιχείρηση είναι να καταδειχτεί η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ: «Η Γερμανία θα ηττηθεί ξανά σε όλα τα μέτωπα όπως στον Β’ΠΠ»
Η Ομοσπονδία Τένις των ΗΠΑ, μέσα στο γήπεδο που διεξάγεται το τουρνουά Fed Cup στη Χαβάη και όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν, μεταξύ άλλων χωρών και τη Γερμανία, έπαιξαν… τους στίχους της ναζιστικής Γερμανίας και συγκεκριμένα την «Deutschland, Deutschland über alles…».
Σημειώνεται πως ο ύμνος της χώρας “Deutschlandlied” χρησιμοποιείται ως εθνικός ύμνος της χώρας από το 1922 έως σήμερα, οι πρώτες δύο στροφές ωστόσο είχαν απαγορευτεί από το 1945 και χρησιμοποιείται μόνο η 3η.
Ο Τεντ Μάλοχ, ο οποίος ενδέχεται να τοποθετηθεί πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ έδωσε 4 συνεντεύξεις για να τονίζει το ίδιο πράγμα: Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, το Grexit αποτελεί την καλύτερη λύση για την Ελλάδα ενώ πρότεινε «δολαριοποίηση» της χώρας μας!
Άρα να περιμένουμε σύντομα αποσταθεροποίηση…
Θέλει οπωσδήποτε σβήσιμο του χρέους προκειμένου να αποτραπεί το γερμανικό Τέταρτο Ράιχ και αυτό μπορεί να γίνει ή με διάλυση της ευρωζώνης ή με πόλεμο και διάλυση της ευρωζώνης!
Και πάνω σε αυτό δεν θα συμφωνήσει πότε ο Β.Σόιμπλε..
Συνεπώς στους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να δούμε μορφή ακυβερνησίας.
Όσο αφορά την Τουρκία, το διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία που βρίσκεται σε εξέλιξη κρύβει μια πολύ μεγάλη κρίση. Όπως σας ενημερώσαμε το αεροπορικό πλήγμα στον τουρκικό στρατώνα μόνο «καταλάθος» δεν έγινε. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι τους έδωσαν αυτοί τις λανθασμένες συντεταγμένες με αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών Τούρκων στρατιωτών και των τραυματισμό 13. Όμως η αντιπαράθεση συνεχίζεται…
Ο αρχηγός του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου, αναφερόμενος στο θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 11 από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην Αλ Μπάμπ της Συρίας, δήλωσε ότι δεν μπορούν αυτά να παραληφθούν με στεγνά συλλυπητήρια από τη Ρωσία.Ο ίδιος επεσήμανε ότι ‘η ακολουθία λανθασμένων πολιτικών στη Μέση Ανατολή έχουν βυθίσει σε τέλμα τη χώρα και «κάθε ημέρα γινόμαστε μάρτυρες κακών ειδήσεων για τα στρατεύματά μας»,
Askerlerimizin şehit edilmesi, Rusya tarafından kuru bir başsağlığıyla geçiştirilemeyecek kadar önemli bir hadisedir!
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 9, 2017

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη ένωση της Κριμαίας από την Ρωσία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.
«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία, ανεξαρτησία και πολιτική ενότητα της Ουκρανίας. Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας»!
Turkey, Russia avoid new crisis after Syria ‘mistake’ https://t.co/HbDo16b5Zg pic.twitter.com/2t73kgM55r
— Hürriyet Daily News (@HDNER) February 10, 2017

» Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη των Τατάρων της Κριμαίας και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους».

Ο Ερντογάν συμφώνησε με τον Ν Τραμπ να συνεργαστούν στρατιωτικά για την ανακατάληψη της πόλης Ράκκα και την Αλ Μπαμπ από το ISIS.
Δηλαδή η Τουρκία θα πολεμήσει τους τζιχαντιστές για τις άλλες δυο πόλεις με τις ΗΠΑ.

Στην τηλεφωνική συνομιλία Ερτογαν Τραμπ συζήτησαν και το θέμα της εφαρμογής ασφαλούς ζώνης στη Συρία. Η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν ότι δεν θα παραμείνει σε εδάφη της Συρίας μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησης των τζιχαντιστών και αν θα παραμείνει σε ζώνη ασφαλείας με τις ΗΠΑ θα παραβιάσει τη συμφωνία…
Θα σπάσει τη συμφωνία με τη Ρωσία ο Ερτογάν;
ΗΠΑ και Ρωσία έχουν οδηγήσει την Τουρκία στις μυλόπετρες της αντιπαράθεσης τους.
Πριν λίγο έκανε λόγο και για επέλαση προς την Μάνμπιτζ. Θα πλήξει Κούρδους και Αμερικάνους;
Θα πάει και προς Ράκκα. Θα πλήξει πάλι Κούρδους και Αμερικάνους;
Στην πόλη Αλ Μπαμπ τουρκικές και συριακές δυνάμεις ευρίσκονται δίπλα –δίπλα  «μια ανάσα» από το να ξεκινήσουν πολεμικές συγκρούσεις, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.
Θα χτυπήσει τους συμμάχους της Ρωσίας;
Σε λίγο θα πρέπει να διαλέξει, Ρωσία ή ΗΠΑ…
Tα τουρκικά ΜΜΕ πάντως θεωρούν πως το αεροπορικό πλήγμα προς τις τουρκικές δυνάμεις ήταν προσχεδιασμένο από τη Ρωσία…
Όταν λάμβανε χώρα ο βομβαρδισμός των τουρκικών δυνάμεων, ο αρχηγός της CIA Μάικλ Πομπέο πήγαινε στην Τουρκία. Η επίσκεψη αυτή γινόταν αμέσως μετά την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου Ρ.ΤΕρντογάν – Ντόναλντ Τραμπ, στις 8 Φεβρουαρίου.
Όταν ο Πομπέο  βρισκόταν στην Άγκυρα, στις 9 Φεβρουαρίου, είχε ήδη αρχίσει να εξελίσσεται η κρίση με τη Ρωσία, και ο θάνατος των Τούρκων στρατιωτικών στη Συρία.
Καθώς ο Πομπέο ήταν σε συνάντηση με τον Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν της ΜΙΤ, συνεχιζόταν η διπλωματική κρίση.
Η Μόσχα επέμενε ότι «μας έδωσαν οι Τούρκοι τις συντεταγμένες και βομβαρδίσαμε», και η Άγκυρα ισχυριζόταν ότι «εμείς βρισκόμασταν εκεί 10 ημέρες ».
Ταυτόχρονα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ακάρ ήταν σε συνάντηση με τον Άγγλο ομόλογό του, σερ Στιούαρτ Πιτς, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Άγκυρα…
Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλάγματα για το κουρδικό κράτος εις βάρος της Ελλάδας…
Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία…http://.gr/ellada/geopolitiko-skiniko-deixnei-ekplirosi-
Πώς το γεωπολιτικό σκηνικό δείχνει εκπλήρωση των προφητειών – Ακυβερνησία, δραχμή, ελληνοτουρκική σύγκρουση και επέμβαση της Ρωσίας…  (βίντεο) - Εικόνα0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου