Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Aνάσχεση ομάδας Τούρκων κομάντο που κατευθύνονταν στα Ίμια

sat_0

Tο ΠΝ και η ελληνική Ακτοφυλακή δημιούργησαν τείχος και ανάσχεσαν ομάδα Τούρκων κομάντο οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα Ίμια προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδιο όπως ***είχε γράψει το pronews.gr από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η ομάδα ανασχέθηκε όταν πλησίασε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα ελληνικά πλοία καθώς υπήρξε προειδοποίηση για χρήση πυρών.

Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι κομάντος της SAT ήταν να τραβήξουν μια… φωτογραφία.

Μια φωτογραφία την οποία διακινούν οι Τούρκοι  στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου στην οποία απεικονίζονται άγνωστο το πότε ακριβώς οι άνδρες των τουρκικών ειδικών μονάδων SAT να κατευθύνονται προς τις νησίδες Ίμια λίγο πριν τελικά ανασχεθοούν

Το tweet είναι ήδη 18 ωρών και *** προφανώς αναφέρεται στα χθεσινά γεγονότα για τα οποία τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί επεισοδίου στην περιοχή των Ιμίων.

Από χθες διαψεύδουν το Λ.Σ. και το ΓΕΕΘΑ το βίντεο των τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών λέγοντας ουσιαστικά πως δεν συμβαίνει τίποτα στην περιοχή και όλα… «βαίνουν καλώς»..

***Σάββατο ξημερώματα γράφαμε ότι:

Λίγο μετά την πραγματοποίηση βολών από το παράκτιο περιπολικό KUŞADASI (P1215) σε απόσταση δύο μιλίων από το Φαρμακονήσι που προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των τεσσάρων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και ενημέρωση του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π.Καμμένο, η κατάσταση κάθε άλλο παρά εκτονώθηκε.
Η κλιμάκωση που επιχειρείται από τουρκικής πλευράς αποφασίστηκε να απαντηθεί με ανάλογο τρόπο, ενώ έντονη είναι και η διπλωματική κινητικότητα: Εχουν ενημερωθεί λεπτομερώς οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Ρωσίας και των σημαντικών χωρών της ΕΕ και τονίζεται ότι «Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί την ελάχιστη αμφισβήτηση στην πράξη της εθνικής της κυριαρχίας». 
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε με σχετικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποιας μορφής παρέμβασης της αμερικανικής διπλωματίας, αν και η Τουρκία πλέον, ούτε επηρεάζεται, ούτε μπορεί να συγκρατηθεί από τις ΗΠΑ.
Οι εκτιμήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας είναι ότι «Η Αγκυρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ουσιαστικό.
Οι ένοπλες δυνάμεις της είναι πληγωμένες βαριά από τα τελευταία γεγονότα.
Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε τέσσερις πολέμους.Προβολή εικόνας στο Twitter
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει κάποια κίνηση εντυπωσιασμού.
Αν το πράξουν θα τους κτυπήσουμε με ότι διαθέτουμε.Güncel Haberler @gundemhaberler4
Να είναι σίγουροι για αυτό».https://e.org/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου