Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαταγή εφαρμογής των «Εθνικών Σχεδίων» απέναντι στην Τουρκία εξέδωσε ο ΥΕΘΑ μετά από συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ!(vid)

Με μία λακωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε την συνάντηση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt ("συζήτησαν θέματα αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας"), αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού. 
Ο Ελληνας υπουργός, λίγο μετά, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία από τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες των τελευταίων ημερών στην περιοχή των Ιμίων και τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων περί "συνεχών επεισοδίων σε Ιμια και Καλόλιμνο" και προχώρησε στην έκδοση διαταγής προς τις Ενοπλες Δυνάμεις για "Αμεση, απόλυτη και ακριβή εφαρμογή των εθνικών σχεδίων υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας". 
Να πούμε ότι τα εθνικά σχέδια περιλαμβάνουν και λεπτομερείς κανόνες εμπλοκής, χωρίς να επεμβαίνει η πολιτική ηγεσία, αλλά με απόφαση όχι μόνο του τοπικού διοικητή, αλλά και του τοπικού μέσου που αντιμετωπίζει την πρόκληση.Π.χ. του κυβερνήτη της κανονιοφόρου P269 "Κραταιός", κλάσης Osprey HSY-56A που αναπτύχθηκε στην περιοχή στην "κρουαζιέρα" του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στα Ιμια.
Να σημειώσουμε και κάτι άλλο που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής: Ο Π.Καμμένος μίλησε με τον κυβερνήτη της P269 "Κραταιός", ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η τουρκική ομάδα σκαφών την Κυριακή, αποχώρησε μόλις επτά λεπτά μετά λήψη του μηνύματος του ελληνικού πλοίου.
Τα όπλα του ελληνικού πλοίου και το σύστημα μάχης TACTIKOS είχαν στοχοποιήσει "δια παν ενδεχόμενο" τόσο την ΤΠΚ που επέβαινε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ (κανείς στην κανονιοφόρο δεν γνώριζε ποιος επέβαινε στο τουρκικό πλοίο) όσο και στα δύο σκάφη ειδικών αποστολών με την σαφή διαταγή να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια αποβίβασής τους στα νησιά εφαρμόζοντας τους κανόνες εμπλοκής. 
Η κανονιοφόρος της κλάσης είναι εξοπλισμένες με το σύστημα Διαχείρισης Μάχης ΤΑCΤΙCΟS, ραντάρ ναυτιλίας Βridgemaster-Ε, ραντάρ έρευνας αέρος/επιφανείας Variant, ραντάρ ελέγχου πυρός LIROD, ηλεκτροοπτικό σύστημα έρευνας – ιχνηλάτησης Miradοr, πυροβόλο ΟΤΟ Melara των 76mm, πυροβόλο Βοfors/Βreda L70/520R των 40mm, δύο πυροβόλα Rheinmetall των 20mm, δύο εκτοξευτές αναλωσίμων SRΒΟC και σύστημα άφεσης ναρκών M55.
Η έκδοση διαταγής εφαρμογής των εθνικών σχεδίων, στην χρονική συγκυρία που συμβαίνει, αλλά και μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό πρεσβευτή, αξιολογείται ως κίνηση ιδιαίτερης σημασίας και αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων προς την Αγκυρα και μάλιστα όχι ερήμην των ΗΠΑ...
Όπως υποστήριξαν χθες και σήμερα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαμε δύο επεισόδια σε Ιμια και Καλόλιμνο. Υποτίθεται ότι "Πέντε τουρκικά σκάφη κυνήγησαν και έδιωξαν δυο ελληνικά σκάφη τα οποία έπλεαν απο την Καλόλιμνο προς τα Ίμια". 
Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται, κατα παγία τακτική άλλωστε, πως τα ελληνικά σκάφη είχαν εισέλθει σε χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα εφτά σκάφη, πέντε τούρκικα και δυο ελληνικά, ήρθαν σε αντιπαράθεση και μετά απο εμπλοκή που κράτησε 45 λεπτά στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο αποχώρησαν τα δυο ελληνικά με κατεύθυνση προς την Καλόλιμνο.http://www.gr/portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου