Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΜΕ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ». ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ

ALBANOI-AETOI3

Αποθρασύνθηκαν οι εφτά Αλβανοί φαντάροι του κέντρου εκπαίδευσης Μεσολογγίου αφού στις απολογίες -όπως αναφέρουν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ αξιόπιστες πηγές- που κλήθηκαν να δώσουν στην ΕΔΕ που διατάχθηκε στη μονάδα τους, ισχυρίστηκαν απροκάλυπτα ότι: «Σχηματίσαμε το σύνθημα του δικέφαλου αετού από αγάπη προς την πατρίδα μας. Θέλαμε να δείξουμε πως όχι μόνο είμαστε Αλβανοί αλλά και ότι γεννηθήκαμε στην Αλβανία …».
Η παραδοχή αυτή που έγινε και από τους εφτά στρατιώτες αλλάζει τα δεδομένα καθώς πλέον στοιχειοθετείται  ξεκάθαρα το αδίκημα της «προσβολής συμβόλου» το οποίο και  τιμωρείται μέχρι και πέντε έτη φυλάκισης, καθώς όχι μόνο η φωτογραφία είχε τραβηχτεί μέσα στο στρατόπεδο αλλά φορούσαν  τις στρατιωτικές φόρμες, ενώ στο τζόκεϊ υπήρχε το εθνόσημο του Ελληνικού στρατού.  Ο αρμόδιος  στρατιωτικός εισαγγελέας αφού μελετήσει  την ΕΔΕ, θα δώσει κλήσεις για τις απολογίες τους, που θα  γίνουν ενώπιος ενωπίω τις επόμενες ημέρες στο στρατοδικείο των Ιωαννίνων όπου και υπάγεται το ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Δεν αποκλείεται όμως να αποδοθούν και επιπλέον κατηγορίες μέχρι να οδηγηθούν σε δίκη. Πειθαρχικά πάντως η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι δίμηνη φυλάκιση, θα επιμηκυνθεί δηλαδή η θητεία τους κατά δυο μήνες. Πάντως από το φάκελο της ΕΔΕ, προκύπτει ξεκάθαρα από τα πιστοποιητικά γέννησης πως και οι εφτά στρατιώτες έχουν πράγματι γεννηθεί στην Αλβανία.
reportaz: Γιάννης Κολοζώφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου