Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αλβανοί φορούν το «χακί» του Ελληνικού Στρατού και σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας»

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, από μια φωτογραφία-πρόκληση, στην οποία απεικονίζονται στρατιώτες του ελληνικού στρατού να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, τον αετό. Πιθανότατα πρόκειται για εφέδρους αλβανικής καταγωγής που υπηρετούν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο συγκεκριμένος συμβολισμός έχει ταυτιστεί με τον αλβανικό εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς το καλοκαίρι του 2015 είχε αναφερθεί μια αντίστοιχη περίπτωση:

Πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας.
Όπως παλαιότερα έχουν καταγγείλει Βορειοηπειρώτες, ελληνική ταυτότητα κατέχουν και ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές, ακόμη και Τσάμηδες, που ζουν στην Αλβανία και μονίμως λειτουργούν και στρέφονται κατά της χώρας μας και των εκεί ομογενών.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου