Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΕΙΣ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΗΠΑ: «Εδώ θα μιλάτε αγγλικά!» - Ρατσιστική επίθεση εναντίον Ελλήνων ομογενών (βίντεο)

Ρατσιστική λεκτική επίθεση υπέστησαν δύο Ελληνοαμερικανοί, την ώρα που έκαναν τα ψώνια τους σε πολυκατάστημα. Ο λόγος; Ότι μιλούσαν μεταξύ τους ελληνικά!
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, όταν ο Θανάσης Παπούλιας και η σύζυγός του Σοφία στέκονταν στην ουρά του ταμείου και συζητούσαν ελληνικά. Και οι δυο είναι παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ και είναι Αμερικανοί πολίτες.
Τα όσα έγιναν εξιστόρησε ο ίδιος ο Θανάσης Παπούλιας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου ανέβασε και το video αλλά και από το blog του excusemeareyougreek.com.Φυσικά κανένας δεν ενόχλησε αυτούς που τους πρόσβαλαν σε αυτό το τεράστιο "χωνευτήρι" λαών, τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα των, κάποτε 99% Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών, θα τους είχαν πάει μέσα με τον αντιρατσιστικό νόμο...
«Στεκόμουν στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, μιλώντας στη γυναίκα μου… στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποιον να γκρινιάζει πίσω μου και φάνηκε πως κάτι ήθελε να μου πει. Γύρισα και είπα "συγγνώμη;" και άκουσα να φωνάζει "να μιλάτε γ@@@μενα αγγλικά, εδώ είναι Αμερική". Έμεινα σοκαρισμένος. Ευτυχώς που δεν ήταν τα παιδιά μας μαζί. Ακολούθησε κάθε βρισιά που υπήρχε το περιορισμένο λεξιλόγιό της για να δείξει πως δεν ανήκουμε εδώ! Το αστείο είναι πως πίστευα πως ΕΙΜΑΙ στη χώρα μου, στη χώρα που γεννήθηκα, στις ΗΠΑ. Μετά, το καλύτερο ήταν πως έπαθε σοκ όταν της απάντησα σε άψογα αγγλικά. Αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχισε να βρίζει, να μου λέει πως εδώ είναι Αμερική. Τη λυπάμαι τη γυναίκα αυτή» έγραψε ο Θανάσης Παπούλιας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάνατζερ του καταστήματος, όταν άκουσε τι συνέβαινε, ζήτησε από τη γυναίκα να φύγει από το μαγαζί.
«Καλέστε την αστυνομία, δεν με νοιάζει. Να μιλάτε Αγγλικά. Μιλάτε Αγγλικά» ακούγεται η γυναίκα να λέει στο video.
«Δεν είστε ευπρόσδεκτη εδώ αν το κάνετε αυτό» ακούγεται να λέει η μάνατζερ του καταστήματος. Στη συνέχεια, πλησιάζει τη γυναίκα που επιτέθηκε στο ζευγάρι, της παίρνει από τα χέρια ένα μπουκάλι που κρατούσε και εκείνη αποχωρεί εκνευρισμένη!
Τα περιστατικά ξενοφοβικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου