Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ο Ρώσος αποχωρεί με τρόπο, ο Τούρκος ξεσαλώνει δίχως τρόπο και η ΠΑΓΙΔΑ στήνεται με τρόπο

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bfΞαφνικά ο τούρκος από αστυνόμος του ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή γίνεται o χωροφύλακας των Ρώσων για την ίδια περιοχή.
Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο των στρατηγικών συμφωνιών Ρωσίας-Τουρκίας και εκφράστηκε πρόσφατα με κοινές τους επιχειρήσεις στο μέτωπο εναντίον του ISIS.
Τόσο πολύ ξεψάρωσαν οι τούρκοι με τους Ρώσους που απαιτούν οι πρώην Δυτικοί φίλοι τους να σταματήσουν να ενεργούν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ γιατί τους θεωρούν ανίκανους στην μάχη εναντίον του ISIS.
Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να πάρει υποβοηθητικά –ψυχοπαυσίπονα για να μπορέσει να γράψει την ιστορία των ημερών μας.
Ο Ρώσος κάνει δήθεν πως αποχωρεί από τα ενεργειακά οικόπεδα της Αν. Μεσογείου και αφήνει το πεδίο ανοικτό για να κάνει τις σαχλαμάρες του ο ασταθής σουλτάνος.
Και μάλιστα τώρα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα η συνολική λύση του Κυπριακού.
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Από την πρώτη ζώνη σύγκρουσης θα αποσυρθεί το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ Κουζνετσόφ»- «Адмирал Кузнецов»,, όπως δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων TASS .
Δημοσίευμα του Lenta.ru προσθέτει ότι μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα εγκαταλείψει τα νερά της Μεσογείου και το καταδρομικό «Πέτρ Βελίσκι» -«Петр Великий» καθώς και τα συνοδευτικά τους πλοία -σύμφωνα με το «Interfax».
Τα πλοία θα σηκώσουν άγκυρα από τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου στις 6 Ιανουαρίου.»
The Hellenic Information Team Ιανουάριος 6, echedoros-a.gr
Ο Τούρκος από εδώ και πέρα δεν θα κρατιέται ούτε στο μέτωπο Συρίας-Ευφράτη αλλά και ούτε όταν με θρασύτητα θα προκαλεί με παραβιάσεις και εμπλοκές την αιγαιοπελαγίτικη συνοριογραμμή μας.
Το γεωπολιτικό παιχνίδι ανέβασε ταχύτητα και παίζεται σε τέτοια επίπεδα που αφήνουν την ανάλυση πολύ πίσω.
Όμως κάτι μυρίζει στην ατμόσφαιρα.
Ο Πούτιν φαίνεται σε γενικές γραμμές να τα βρήκε με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ στα ακανθώδη προβλήματα της Μέσης Ανατολής και άφησαν πάλι τον τούρκο να κάνει τον χωροφύλακα της περιοχής με δικά του έξοδα.
Το δίδυμο Πούτιν –Τράμπ τα έχουν βρει πιθανώς και με το κουρδικό δρομολογώντας το επόμενο διάστημα εξελίξεις , αλλά δεν θέλουν να πουν ακόμα τίποτε στον σουλτάνο για να μην χρειαστεί περαιτέρω ψυχολογική υποστήριξη.
Φυσικά του το κρατούν για έκπληξη, όταν η τουρκική αλεπού εισπηδήσει στα χωρικά ύδατα του ΑΙΓΑΙΟΥ διεκδικώντας ενεργειακούς πόρους.
Ο Ρώσος αποχωρεί ήσυχος από την περιοχή.
Δεν γνωρίζω όμως αν είναι και συνειδησιακά τακτοποιημένος διότι στο γεωστρατηγικό παιχνίδι ξεπέρασε πολλούς maitre .
O Ερντογάν είναι εμπόδιο για τους Παγκοσμιοποιητές, τους έκανε τα χατίρια, αλλά επειδή ζήτησε μεγαλύτερο μερτικό, θέλουν να τον κάνουν πέρα για να μοιράσουν τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών αλλά και τα ίδια τα ενεργειακά πεδία.
Με λίγα λόγια από την στιγμή που τα βρήκε ο Πούτιν με τον Τράμπ, ο σουλτάνος δεν χρειάζεται.
Τον αφήνουν όμως να εκτεθεί και να κάνει του κεφαλιού του.
Για αυτό ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε ότι η τουρκία μοιάζει με μια αλεπού που θα κάνει κουταμάρες και θα πιαστεί στα τέσσερα πόδια της.
Δυστυχώς μέσα σε αυτή την παγίδα που στήνουν για την αποσταθεροποίηση του γείτονα βρίσκεται το Αρχιπέλαγος μας το ΑΙΓΑΙΟ με τα μακροχρόνια προβλήματα που ανέδειξαν οι γείτονες βλ. υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες, βραχονησίδες μέχρι και αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης.
Δεν συνηθίζεται να λες σε κάποιον ¨πρόσεξε θα πέσεις στην παγίδα¨ και αυτός να ψάχνει μάλιστα και αφορμές για να πέσει στην παγίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Αυτό συμβαίνει με τους Τούρκους τώρα, γνωρίζουν ότι μπροστά τους βρίσκεται μια παγίδα , όχι ότι αδιαφορούν, αλλά τρέχουν να προλάβουν να αρπάξουν λεία και μετά με αυτήν να διαπραγματευθούν, όπως κάνουν και με το κατεχόμενο κομμάτι της Μαρτυρικής Κύπρου.
Ο τούρκος οσμίζεται ότι είναι πλέον τόσο κρίσιμες οι στιγμές γιατί τα γεωπολιτικά συμφέροντα μετακινήθηκαν και έσπασαν σαν τα παγόβουνα και μέσα στην απόγνωση του θέλει εδώ και τώρα τα κεκτημένα που σχημάτισε στο άπληστο μυαλό του.
Θέλει δεν θέλει ο σουλτάνος θα πέσει στην παγίδα των μεγάλων και οι μεγάλοι θα πέσουν στην Παγίδα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Παλαιότερα όταν αναδεικνύαμε δια της αρθρογραφίας μας την νεοθωμανική σουλτανική αδιαλλαξία του συγκεκριμένου μας έκαναν συστάσεις να μην τον κακοκαρδίζουμε, σήμερα όμως ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τις παλαβές δηλώσεις και τις πράξεις του σουλτάνου.
Τελικά όλοι μας θα πέσουμε στην παγίδα που θα επιτρέψει για τον καθένα μας ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.
Το σίγουρο είναι ότι με τα πολυποίκιλα δεινά που έρχονται στην Πατρίδα μας θα πέσουμε και εμείς στην ΘΕΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ της μετάνοιας και της συναίσθησης που πάμε σαν Έθνος και που βαδίζουμε ανάμεσα σε μια αλληλοσπαρασσόμενη ανθρωπότητα.
ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ και εγρήγορση
Με πίστη και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου