Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ένταση στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα σε ακραίους Ισραηλινούς και Έλληνες Ορθοδόξους πιστούς, την Πεντηκοστή – Αποτελεσματική παρέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας

1070994386Θρησκευτικές εντάσεις  εκ νέου στο όρος Σιών αυτή την εβδομάδα, όταν η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε δεκάδες οργισμένους  Εβραίους εξτρεμιστές οι οποίοι προσπάθησαν να διαταράξουν την λειτουργία της Πεντηκοστής, παρουσία  εκατοντάδων  Ελλήνων  Ορθοδόξων  πιστών , αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα haaretz.com.
Δεδομένου ότι η Ελληνική Ορθόδοξη πομπή έκανε την διαδρομή έως  την  τοποθεσία που πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, οι Εβραίοι διαδηλωτές προσπάθησαν να την εμποδίσουν , διότι  σύμφωνα με  αυτούς ,  στο ίδιο σημείο υπάρχει ο   υποτιθέμενος  τάφος του βασιλιά Δαβίδ.
Οι Εβραίοι ζηλωτές ούρλιαζαν, αποδοκιμάζοντας τους Έλληνες προσκυνητές.  Οι ίδιοι φώναζαν : «Θα γκρεμίσουμε αυτό το βδέλυγμα,» και, «είστε το κακό.»Στο ύψος της τελετής, μια μικρή ομάδα από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία , με επικεφαλής τον επίσκοπο, κατέβηκε τις σκάλες και εισήλθε στον τάφο του βασιλιά Δαβίδ, με την ισχυρή  συνοδεία της  ισραηλινής αστυνομίας.
Οι Εβραίοι διαδηλωτές τότε  έγιναν πιο φρενήρεις:  «Ο εβραϊκός λαός ζει για πάντα!» Ο βασιλιάς Δαβίδ ζει για πάντα! »Φώναξε κάποιος.» Είθε το όνομα σας ο λεγόμενος Θεός να καθαρίσει τα  πάντα, «καταραμένοι»,  «Ναζιστές» , φώναξε κάποιος  στους Ισραηλινούς  αστυνομικούς.
Οι  Έλληνες Ορθόδοξοι προσκυνητές έμειναν στο Ιερό σημείο μόνο λίγα λεπτά, και στη συνέχεια αποχώρησαν .
«Με πονάει το γεγονός ότι επιτρέπουν σε  αυτά τα goyyim (μη Εβραίους) να έρχονται  εδώ», είπε ένας φανατικός Εβραίος.
3197593533
«Με πονάει ότι αυτοί οι κακοί άνθρωποι,  οι οποίοι  καταπίεζαν  τους Εβραίους σε όλη την ιστορία, να επιτρέπεται να μολύνουν τους ιερούς τόπους μας. Και αυτό που με πονάει ακόμα περισσότερο είναι ότι η αστυνομία, υπό την ηγεσία της  εβραϊκής  κυβέρνησής μας, τους επιτρέπει να το πράξουν», συνέχισε ο ίδιος .
Το Όρος της Σιών έχει έκταση   30 στρέμματα και  απλώνεται προς τα δυτικά από την Πύλη της  Σιών,  διαθέτοντας  πολλές  χριστιανικές  εκκλησίες με πολλές διαφορετικές ονομασίες, αλλά και εβραϊκά , χριστιανικά  και μουσουλμανικά  νεκροταφεία,  μαζί απομεινάρια του πολέμου της ανεξαρτησία και η Πόλεμο των Έξι ημερών.
Τα τελευταία χρόνια, διάφορες εβραϊκές ακραίες  θρησκευτικές ομάδες προσπαθούν  να διεκδικήσουν  εκ νέου την περιοχή , για λογαριασμό τους, θεωρώντας το Όρος αυτό καθαρά εβραϊκό . Τροφοδοτούνται  από τον  θρησκευτικό  φανατισμό, και δυστυχώς πολλοί από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι, τονίζει η εφημερίδα  .
Οι εντάσεις αυξήθηκαν ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου  το 2014, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι το Ισραήλ σκοπεύει να παραχωρήσει τμήματα του όρους της Σιών , συμπεριλαμβανομένου του τάφου του Δαβίδ , στο Βατικανό και σε άλλες  χριστιανικές εκκλησίες . Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αρνηθεί αυτές τις φήμες. Οι Εβραίοι θρησκευτικοί εξτρεμιστές όμως δεν έχουν πειστεί.
2349077637
Μέρος του σχεδίου των Εβραίων εξτρεμιστών  είναι η βεβήλωση των  χριστιανικών εκκλησιών  και των  περιουσιών  τους, η βεβήλωση χριστιανικών νεκροταφείων, και τα πτύελα μαζί με λεκτικές επιθέσεις σε Ορθοδόξους  ιερείς και μοναχούς, τονίζει η ίδια η  ισραηλινή εφημερίδα .
Σύμφωνα με  συμφωνίες με το ισραηλινό κράτος , οι Χριστιανοί έχουν το δικαίωμα να τηρούν τις λατρείες τους στην περιοχή αυτή  πέντε φορές το χρόνο, συμπεριλαμβανομένης και της Πεντηκοστής.Για ατομική προσευχή, η αίθουσα είναι ανοικτή σε όλους. Ο τάφος του βασιλιά Δαβίδ,  ανεπίσημα έχει μετατραπεί σε μια συναγωγή, και είναι ανοιχτός  για την εβραϊκή προσευχή, ομαδική και ατομική ανά πάσα στιγμή.
Αυτή την εβδομάδα, το πρόβλημα ξεκίνησε  πολύ πριν την παρουσία των Ελλήνων ορθοδόξων . Η  εορτής  της Πεντηκοστής εορτάζεται σε τρία στάδια για όλα τα χριστιανικά δόγματα  στην Ιερουσαλήμ, και οι Αρμένιοι γιόρτασαν την  δική τους το απόγευμα της Κυριακής.
Σε προηγούμενο συντονισμό με την αστυνομία, ο Ραβίνος Γιτζάκ Ααρόν Στερν ανεπίσημα ο ραβίνος του «Όρους Σιών», αφαίρεσε τους  παπύρους της Τορά από το τάφο του Δαβίδ για να υλοποιήσουν οι Έλληνες ορθόδοξοι τις προσευχές τους.
Επίσης, σε συντονισμό με την αστυνομία, οι Έλληνες προσκυνητές δεν φέρουν  κανένα χριστιανικό  σύμβολο, εικόνες, ή θυμίαμα στον Τάφο.
Το σίγουρο είναι ότι παντού αυξάνεται ο θρησκευτικός φανατισμός και οι εντάσεις που αποτελούν όπως φαίνεται σημείο των καιρών.
 http://www.pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου