Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αγορα προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων ATACMS οι οποίοι θα προστεθούν με στους ήδη υπάρχοντες 172 πυραύλους! απο το ελ.στρατο !!!!!!!!!!!![vid]

"Κοσμογονία" στο ελληνικό πυροβολικό θα συντελεστεί μέχρι το 2017 με την ένταξη σε υπηρεσία 40 μεταχειρισμένων πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών MLRS και την αναβάθμιση των υπαρχόντων 36 εκτοξευτών, αλλά η ουσία της προμήθειας βρίσκεται αλλού: Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο defencenet.gr, στο πακέτο αυτό περιλαμβάνεται η αγορά 1152 προηγμένων ρουκετών M26A1 ERR και 100 (!) προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων ATACMS οι  οποίοι θα προστεθούν με στους ήδη υπάρχοντες 172 πυραύλους!
Συνολικό ποσό του πακέτου; Περί τα 500 εκατ. ευρώ! Είναι και με διαφορά το μεγαλύτερο πρόγραμμα των όσων ενέκρινε χθες η Βουλή, μεγαλύτερο κατά 25% και από αυτό των 400 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατων ΜΕΚΟ-200ΗΝ!Πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν ότι η προμήθεια υπαγορεύθηκε από τα διδάγματα των τελευταίων πολεμικών συγκρούσεων σε Λιβύη, Συρία, Ουκρανία κλπ όπου η χρήση πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών φάνηκε καθοριστική για την επικράτηση στο πεδίο της μάχης, ενώ μία άλλη πηγή ανέφερε ότι "Υπάρχει ειλημμένη απόφαση να ενισχυθούν τα νησιά με MLRS".
Ενας άλλος λόγος ήταν η ανάγκη να υπάρξει απάντηση στην είσοδο σε υπηρεσία εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων Yildirim Ι/II στο τουρκικό οπλοστάσιο.Σε οποιαδήποτε περίπτωση το ελληνικό πυροβολικό σε ότι αφορά τα πυραυλικά συστήματα μετατρέπεται ίσως στο ισχυρότερο της δυτικής Ευρώπης και αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για μετφορά τν συστημάτων στα νησιά, χαλάλι τα λεφτά: Μπορούν να διαλύσουν ολόκληρους ναυστάθμους και αεροδρόμια.
Ολα τα προωθημένα τουρκικά αεροδρόμια κοντά στα μικρασιατικά παράλια είναι εντός της ακτίνας δράσης των βαλλιστικών πυραύλων ATACMS.Να σημειώσουμε καταληκτικά ότι το σύνολο των προγραμμάτων ξεπερνάει τα 1,5 δισ. ευρώ και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο για την αποφασιστικότητά του: Κλείνει την θητεία του με ουσιαστικές αποφάσεις σε ότι αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας και μπαίνει στο πάνθεον των καλύτερων υπουργών Εθνικής Άμυνας μετά την μεταπολίτευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου