Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

“Αμερικανικό μπλόκο” για τη δημιουργία κέντρου πρσφύγων στην Κρήτη! Γιατί λένε όχι Την Κρήτη αντιθέτως την θέλουν οι Γερμανοί που έχουν προτείνει και επιμένουν στην δημιουργία κέντρου ασύλου

110583750Η κυβέρνηση διέψευσε ότι υπάρχει θέμα δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη και ενδέχεται να το εννοεί όχι μόνο επειδή δεν τον θέλει η ίδια αλλά επειδή δεν το επιθυμούν οι Αμερικανοί!
Σύμφωνα με δημοσίευμα τουekriti.gr που επικαλείται ανώτερες στρατιωτικές πηγές οι ΗΠΑ δεν θέλουν “την έλευση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης που έχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως, την ύπαρξη και λειτουργία της Βάσης της Σούδας. Μάλιστα αποτέλεσε θέμα συζήτησης το περασμένο Σάββατο, σε κοινωνική εκδήλωση στον Πειραιά, παρουσία ξένων στρατιωτικών ακολούθων. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θεωρούν ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη θα θέσει σε κίνδυνο τη Βάση, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από επίδοξους τρομοκράτες, που θα διεισδύσουν ως πρόσφυγες στο νησί”.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για “αμερικανική επιθυμία” αντικατάστασης του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο θεωρούν ως τον κύριο υπεύθυνο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το προσφυγικό στην Ελλάδα.
Την Κρήτη αντιθέτως την θέλουν οι Γερμανοί που έχουν προτείνει και επιμένουν στην δημιουργία κέντρου ασύλου το οποίο θα εξετάζει τα σχετικά αιτήματα.
militaire.   http://www.triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου