Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΝΙΚΑΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ: 84 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ-10 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ- «Ο ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ» ΦΩΝΑΞΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΝΕΚΡΟΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

GALLIA
ΩΡΑ : 13:35 Έφοδος των αρχών στο σπίτι του – Γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου – Δεν τον παρακολουθούσε, όμως, η αντιτρομοκρατική – «Είχε και συνεργούς» δήλωσε o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας
ΔΕΙΤΕ LIVE
«O Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar) φέρεται να φώναξε ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος οδηγός του φορτηγού πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη την γαλλική εφημερίδα «Nice Matin». To όνομα του δράστη φέρεται να είναι Mohamed Lahouaiej Bouhlel, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ΩΡΑ: 13:19  Έφτασε στη Νίκαια ο Φρανσουά Ολάντ
Τον τόπο του μακελειού αλλά και τα νοσοκομεία της πόλης θα επισκεφθεί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Νωρίτερα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικο πένθος
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
O Γαλλοτυνήσιος οδηγός – διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη .
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αστυνομικού συνδικάτου «SGP – FO», Λικ Πουανιάρ, το όχημα αυτό δεν επελέγη τυχαία. Πρόκειται για ένα βαρύ όχημα, ένα φορτηγό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσει κανείς.
Για συνεργούς μίλησε ο δήμαρχος της Νίκαιας
«Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς», όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «RTL», o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.
«Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών», τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. «Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη», υποστήριξε.
«Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί. «Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της» κατέληξε.
Κορυφώνονται οι έρευνες
Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι «i>Télé», οι αρχές ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο σπίτι του οδηγού του φορτηγού, με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τον ίδιο και όσους τον βοήθησαν.
Οι πληροφορίες για τον οδηγό
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης- οδηγός του οχήματος, o οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία ενός δελτίου ταυτότητας που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν Γάλλος, κάτοικος της Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής και ηλικίας 31 ετών.
Μάλιστα ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες.
Όπως όλα δείχνουν ο δράστης, ενώ παρέσυρε με το φορτηγό δεκάδες ανθρώπους, παράλληλα πυροβολούσε εναντίον των πολιτών πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί. Νωρίτερα, όπως έδειξε το υλικό από τις κάμερες, είχε σπάσει με το όχημά του τον αστυνομικό κλοιό, καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην παραλιακή, λόγω των εορτασμών. \
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε περάσει και από αστυνομικό έλεγχο, καθώς ήταν στην περιοχή για δέκα ώρες. Απάντησε στους αστυνομικούς πως μετέφερε παγωτά!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro» που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για πράξη βίας. To 2013, o δράστης είχε αναρτήσει μία φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Faceboοk με τον Πύργο του Άιφελ όπου έγραφε ότι διαμένει στη Νίκαια και είναι από την Τυνησία. Ήταν επαγγελματίας οδηγός.
ΩΡΑ 12:33 Οργή κατά της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης!Το κανάλι France 2 βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και μια άστοχη κίνηση ενός δημοσιογράφου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Εντόπισε έναν άνθρωπο που συντετριμμένος καθόταν δίπλα στο άψυχο κορμί της γυναίκας του και του είπε: «Καλησπέρα. Χάσατε τη γυναίκα σας. Πως αισθάνεστε;». Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος είχε πιαστεί και όμηρος στο παρελθόν στην Συρία, Νικολά Ενίν, «έκοψε» την φωτογραφία με το στιγμιότυπο, την ανέβασε στο twitter και με τον τρόπο αυτό στηλίτευσε την στάση της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης.
ΩΡΑ 11:35 Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Για συνεργούς μίλησε ο δήμαρχος της Νίκαιας
«Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς», όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «RTL», o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.
«Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών», τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. «Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη», υποστήριξε.
«Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί. «Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της» κατέληξε.
Κορυφώνονται οι έρευνες
Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι «i>Télé», οι αρχές ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο σπίτι του οδηγού του φορτηγού, με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τον ίδιο και όσους τον βοήθησαν.
ΩΡΑ 10:15 Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τωρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Νίκαια.
ΩΡΑ 09:09 Το πρώτο φως της μέρας…
Το διάτρητο από σφαίρες φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο παραμένει στο σημείο, όπως και κάποιες από τις σορούς των θυμάτων. Το πρώτο φως της μέρας στη Νίκαια αποκαλύπτει το μέγεθος μιας ακόμα τραγωδίας.
1468562928672272146856292984930414685629304949961468562931804680
Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 84 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών) και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.
Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας αυτή τη φορά ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.

πορτιγο
2,w=559,c=0.bild

Για 2 χιλιόμετρα σκότωνε αθώους ανθρώπους!! Δείτε βίντεο: Η πορεία του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ο εκτελεστής της Νίκαιας

Με πτώματα και διαμελισμένα σώματα παντού, τραυματίες βουτηγμένους στο αίμα, κραυγές και γενικευμένο πανικό, η εικόνα ενός από τους πιο πολυτελείς και φημισμένους δρόμους της Ευρώπης, της περίφημης Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ (Περίπατος των Άγγλων) μετατράπηκε σε ένα απέραντο σφαγείο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού περιέγραψε τη σκηνή σαν «απόλυτο χάος». Ο ίδιος κατέθεσε την πρώτη μαρτυρία, ότι ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα καθώς έστριψε το τιμόνι προς το πλήθος και διάνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα σκορπίζοντας το θάνατο.
Τον τρόμο της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, ξαναζεί από το βράδυ της Πέμπτης η Γαλλία. Υπάρχουν τουλάχιστον 77 νεκροί, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες -εκ των οποίων οι 50 σοβαρά.
Οι επίσημες αρχές χειρίζονται ήδη την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τρομοκρατία.
Η επίθεση έγινε την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι Αρχές εκφράζουν φόβο περί τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό μετέφερε όπλα και χειροβομβίδες, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος, Κριστιάν Εστροζί.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο.
Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφονται σκηνές πανικού με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, λίγη ώρα αφότου το φορτηγό με την τρελή πορεία του παρέσυρε θανάσιμα πολίτες που συμμετείχαν στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου.
«Υπάρχουν άνθρωποι καλυμμένοι με αίμα, είναι τραυματίες» ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Nice Matin, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναπαράγουν φωτογραφίες από το μακελειό. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις, σε έναν από τους λογαριασμούς αναφέρεται το φονικό περιστατικό ως εκδίκηση για το θάνατο του υπ’αριθμόν δύο των τζιχαντιστών, Αλ Σισάνι.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το φορτηγό, πριν ξεκινήσει την τρελή κούρσα του, επιτάχυνε.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο οδηγός έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ λέγεται ότι συνεργός του διαφεύγει της σύλληψης.
Ο οδηγός, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών και αφού παρέσυρε όσους ανθρώπους μπορούσε, βγήκε από το φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Μόλις λίγους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που έβαψε με αίμα το Μπατακλάν και κατά την οποία σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι, η Γαλλία ζει ακόμη μια μαύρη νύχτα μετά το μακελειό στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς τη νύχτα της Εθνικής Εορτής της χώρας με 73 νεκρούς μέχρι στιγμής.
Σοκ έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ όπου έγινε το χτύπημα να έχει βαφτεί στο αίμα.
F1F2F3F4F5F6F7F8F9F10F11F12
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH - Bodies are seen on the ground July 15, 2016 after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14. REUTERS/Eric Gaillard
ATTENTION EDITORS – VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH – Bodies are seen on the ground July 15, 2016 after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14. REUTERS/Eric Gaillard
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH - Bodies are seen on the ground July 15, 2016 after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14. REUTERS/Eric Gaillard
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH - A body is seen on the ground after at least 30 people were killed in Nice, France, when a truck ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday July 14, 2016. REUTERS/Eric Gaillard TEMPLATE OUT.
http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου