Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ… «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

6pxr4n

Με μια πρωτοφανή ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, από τον δημοσιογράφο Hüseyin Adalı, το «Ίδρυμα Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρούμελης και Βαλκανίων» ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ από τον Έλληνα πρωθυπουργό να… αποκαταστήσει τα δικαιώματα των Τούρκων που ζουν σήμερα στην Ελλάδα και που «καταπιέζεται» κατάφωρα η τουρκική τους ταυτότητα.

rumeli-turkleri-dernegi-300x225

Η πρωτοφανής αυτή επιστολή που δημοσιεύεται σε μια περίοδο όπου στην Τουρκία όλες οι μειονότητες καταπιέζονται κατάφορα και δεν έχουν το δικαίωμα ούτε τα θρησκευτικά τους καθήκοντα να ασκούν ελεύθερα, ακόμα και οι Αλεβήτες που θεωρούνται, (εσφαλμένα), μουσουλμανική μειονότητα, ενώ σφάζονται αδιάκριτα οι Κούρδοι, το περίφημο «Ίδρυμα Τούρκων Βαλκανίων» που έχει έδρα στην Γερμανία, καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει με θαρραλέα βήματα στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Τούρκων της δυτικής Θράκης και…όχι μόνο. Μάλιστα!!!

Η επιστολή αφού πλέκει κατά κάποιο τρόπο το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, τον ζητά να αφήσει πίσω όλες τις εθνικιστικές ιδεολογίες του παρελθόντος όπως την… Μεγάλη Ιδέα, ενώ κάνει αναφορά και για τον Παντουρκισμό που τον θεώρει… αναχρονιστικό, αναφέρει πως στην Δ. Θράκη καταπιέζεται η τουρκική μειονότητα.

Συγκριμένα αναφέρει πως η μειονότητα δεν μπορεί να εκλέξει τους μουφτήδες της, δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει αυτή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων της μειονότητας και ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά να… αναγνωριστεί επίσημα η τουρκική ταυτότητα κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών.

Με λίγα λόγια ζητά άμεσα με πρωτοφανή θρασύτητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει στην χορήγηση αυτονομίας στην δυτική Θράκη σαν ένα πρώτο βήμα για την συνδιοίκηση της περιοχής με την Άγκυρα, και σε προοπτική την ανεξαρτησία μιας περιοχής που αποκτά ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία με τους ενεργειακούς αγωγούς που σχεδιάζονται να περάσουν από εκεί.

12202014-32

Σε λίγο θα μας ζητήσουν να αλλάξουμε και την ονομασία μας σαν χώρα και να γίνουμε και φανερά πλέον από Ελλάδα σε… Yunanıstan!

Αλλοίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ  https://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου