Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης Εφέδρων (ΦΑΠΕ) επιδίδονται σε όλη την Ελλάδα

fape3Αν η πληροφορία σχετικά με τις επιδόσεις Φύλλων Ατομικών Προσκλήσεων Εφέδρων (ΦΑΠΕ) και μάλιστα εντός 4 ωρών από την ώρα που θα κληθούν, ήταν σε μια μόνο περιοχή θα ήταν ίσως στα πλαίσια κάποιας άσκησης.
fape 1Όμως οι πληροφορίες έρχονται στα Κατοχικά Νέα απο διάφορες περιοχές και ενδεικτικά θα σας δείξουμε μερικά παρακάτω.
Πάντως εν μέσω ενός ακήρυχτου πολέμου στην Συρία και τις φήμες των τελευταίων ωρών για απαίτηση του ΝΑΤΟ για εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στις επιχειρήσεις, αυτά μας βάζουν σε σκέψεις…Όταν μάλιστα αυτά τα ΦΑΠΕ έχουν αποδέκτες ΓΥΝΑΙΚΕΣ, τότε οι σκέψεις γίνονται ανησυχίες….
fape 2
Πολιτική Άμυνα

Η Πολιτική Άμυνα είναι η οργάνωση, η καθοδήγηση και κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων με σκοπό την προστασία της Χώρας από κάθε εχθρική προσβολή, και η αντιμετώπιση καταστροφών ειδικά στον Πολιτικό Τομέα.
Η Πολιτική Άμυνα οργανώνεται με σκοπό

  • Την Προστασία και Οργάνωση του Πληθυσμού
  • Την Συνέχιση της Λειτουργίας του Κράτους


Η Πολιτική Άμυνα γενικά έχει ως αποστολή, σε περίπτωση πολέμου, να προλάβει ή να μειώσει τις απώλειες του πληθυσμού και τις καταστροφές των υλικών αγαθών και ακόμη έχει ως στόχο, σε περίπτωση πολέμου, ή φυσικών καταστροφών και τεχνολογικών ατυχημάτων, να εξυψώσει το ηθικό του Λαού, να τον προετοιμάσει και να τον βοηθήσει, για να αγωνιστεί μαζί με τις Κρατικές Αρχές για το σκοπό αυτό.
Αναλυτικά, Αποστολή της Π.Α. είναι:

  • Η προστασία του Πληθυσμού και των αγαθών από τις κάθε είδους εχθρικές προσβολές
  • Η Διάσωση, Περίθαλψη και Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πληγέντες
  • Η διατήρηση του Ηθικού του πληθυσμού σε υψηλό επίπεδο
  • Η αποκατάσταση, κατά το δυνατόν, των ζημιών που τυχόν θα γίνουν
  • Η υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Η Εκπαίδευση - ενημέρωση του αμάχου Πληθυσμού, για τους κινδύνους και τους τρόπους αυτοπροστασίας
  • Η αντιμετώπιση των φυσικών συμφορών, ως και των εκτάκτων γενικώς σοβαρών αναγκών, προκαλουμένων από οποιαδήποτε αιτία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών, ζημιών και καταστροφών ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας

Υπεύθυνος για την οργάνωση της Π.Α.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 17/74, υπεύθυνος για την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Πολιτικής Άμυνας σε κάθε Νομό είναι ο Νομάρχης.
Στην Πολιτική Άμυνα συμμετέχουν

Άπαντες οι Έλληνες πολίτες αμφοτέρων των φύλων.
Άπαντες οι Έλληνες πολίτες αμφοτέρων των φύλων ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να συμβάλλουν εις την ικανοποίηση των αναγκών της ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ στην ειρήνη και στον πόλεμο βάσει αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ
(ΝΔ 17/74 Άρθρο 13 παρ. 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου