Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Είδηση ΒΟΜΒΑ για τη βάση της Σούδας



souda
Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκοντα σε ελληνικό έδαφος.
Η παλιότερη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι οφείλουμε να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.
Επίσης, να τονιστεί ότι λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να ενημερώσουν σωστά.
Γι’ αυτό τον λόγο, διαβάστε τι ακριβώς υπογράψαμε και τι προβλέπουν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις και το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.
Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την προσήλωση τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Η χρήση των βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας θα είναι αντίθετη στο παραπάνω άρθρο. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν το σεβασμό τους προς το Διεθνές Δίκαιο.

Οι δύο χώρες σέβονται την αρχή από ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ειρήνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η χρήση των βάσεων θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή.
Στη συνέχεια, οι δύο χώρες επιβεβαιώνουν την αφοσίωση τους στην αρχή ότι οι διεθνείς διαφορές θα επιλύονται με ειρηνικά μέσα. Επομένως,  μόνο με ειρηνικά μέσα. Παραχωρώντας τις βάσεις γινόμαστε συνένοχοι στον νόμο της ζούγκλας.
Η Ελλάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι οι η Συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη προς τα Συντάγματα ή άλλους νόμους τους

Τίποτε στη Συμφωνία αυτή δεν αποσκοπεί να βλάψει τις σχέσεις εκατέρου των Συμβαλλομένων Μερών με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, καθώς η Συρία αποτελεί σύμμαχό της Ελλάδας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και αν χρειαστεί να αναστείλει τη λειτουργία των βάσεών της..


Την παραπάνω σύμβαση την υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, ως Υπουργός Εξωτερικών το 1990, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Επειδή στην παραπάνω συμφωνία είχαν ξεχάσει να συμπεριλάβουν τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών των ΗΠΑ εντός του FIR Αθηνών, υπογράφηκε και δεύτερη συμφωνία, η οποία ορίζει σαφώς ότι θα εκτελείται μόνο σε καιρό ειρήνης.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η παραχώρηση των βάσεων για επιθετικές στρατιωτικές εναντίον της Συρίας συνιστά άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας με την δικαιολογία « την τήρηση των δεσμεύσεων» αλλά και την εφαρμογή που απορρέουν από την συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των βάσεων.

Η τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχόν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική και καταπατούμε το Διεθνές Δίκαιο.
Δείτε τι ορίζουν ακριβώς τα άρθρα:    
arthro
arthroo
arthrooo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου