Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ “ΕΧΘΡΟΙ”. 79 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ωρο!! H ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FOTIES

Εβδομήντα εννέα πυρκαγιές σε ένα 24ωρο!!! Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά για μία και μόνη ημέρα κάτι που έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας σε εγρήγορση.
11755725_986491681372144_8045835172576226562_n

(ΠΗΓΗ  ΦΩΤΟ: ΑΠΕ)
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης και καταστροφής της χώρας στα πρότυπα των καταγγελιών που είχαν δημοσιοποιηθεί για τούρκους πράκτορες που έκαψαν την Ηλεία και κάποια νησιά το 2007.
“Καπνίζει” και από το… διάστημα η Ελλάδα
doriforos1
Η Ελλάδα από το πρωί βλέπει δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών να καίνε δασικές εκτάσεις και σπίτια, ενώ συγκλονίζει η εικόνα από τον δορυφόρο.Χρήστης του Twitter «ανέβασε» στον λογαριασμό του την φωτογραφία πάνω από την Ελλάδα από τον δορυφόρο στην οποία φαίνονται καπνοί στην Αθήνα για την μεγάλη φωτιά στον Υμηττό και στη Λακωνία. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι άνεμοι πάνε προς νότια.
Περιπολίες αστυνομιας
Σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αποφασίστηκε η πλήρης επιφυλακή και της αστυνομίας για τα επόμενα δύσκολα 24ωρα.Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και με τη συμμετοχή όλου του επιτελείου της ΕΛΑΣ.Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
IMITOS
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης η φωτιά εκδηλώθηκε στο βόρειο σημείο, σε πολύ δύσβατο σημείο, και μηχάνημα του δήμου θα προσπαθήσει να φτιάξει αντιπυρική ζώνη.
Για πολύ καλύτερη εικόνα των πυρκαγιών το Σάββατο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας. «Δεν έχουμε ενεργά μέτωπα, είναι σε ύφεση και οι τρεις μεγάλες φωτιές (Καρέας, Λακωνία, Μαλακάσα) προσπαθούμε να εξαλείψουμε το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων από τις μικρές εστίες που υπάρχουν» τόνισε.Ωστόσο, ο κ. Τσόγκας προειδοποίησε ότι σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές να είναι πολύ υψηλός, με σχεδόν τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται σε κατηγορία υψηλού κινδύνου. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση για προσοχή στον κόσμο. Ωστόσο, οι ζημιές είναι μεγάλες, καθώς κάηκαν δεκάδες σπίτια, καταστήματα, αγροτικές κατοικίες και περιουσίες, ενώ κάηκαν και χιλιάδες στρέμματα δάσους.
ΣΟΚ
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 6 το πρωί έως σήμερα το πρωί) εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν την Παρασκευή. Ειδικότερα:Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ. Χωρίς ρεύμα και τα Κύθηρα λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία, με τον δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη να απευθύνει έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ η ΔΕΗ να επισπεύσει τις εργασίες επισκευής στη Νεάπολη. Όπως είπε ο δήμαρχος Κυθήρων, τα 2/3 του νησιού εκ των οποίων πολλοί τουριστικοί οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα από το Σάββατο το πρωί. “Αν το δίκτυο δεν επιδιορθωθεί, η ΔΕΗ πρέπει να φέρει γεννήτριες” πρόσθεσε. Ο κ. Χαρχαλάκης προειδοποίησε ότι το επόμενο πρόβλημα μπορεί να έχει κάνει με την υδροδότηση του νησιού.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ. Για τη φωτιά στο Καρέα συνελήφθησαν Παρασκευή δυο άνδρες 67 και 58 ετών, ο ένας βουλγαρικής καταγωγής. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ. Οι πυροσβέστες ερευνούν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία.
IMG_3222
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.10 το πρωί, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας, κατά τη διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών.
Αυξημένη προσοχή στα δάση της Αττικής ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:
1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Περιπολίες των Ενόπλων Δυνάμεων
8cd14cd37b4a90f6b5e4547eb4ad4f1f_XL
Οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα στους ορεινούς όγκους προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα εμπρησμών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Π. Καμμένος. “Τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε πυρκαγιές με διαφορετικές εστίες. Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και προσπάθεια ενός κλίματος όπως του 2007, οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα στους ορεινούς όγκους προκειμένου να αποφύγουμε τέτοιου είδους φαινόμενα”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσερχόμενος στο Μαξίμου. “Ζητώ και από τους πολίτες εθελοντές να βρίσκονται κάτω από το συντονισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας” είπε ο υπουργός, “να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και της πρόληψης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου