Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Γιατί «Ξανασταυρώνουν» πάλι το …Χριστό;

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ T.V. !!
763066290Της Δ.Σακελλαρίου
Κάθε χρόνο λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα τελευταία χρόνια της , γινόμαστε δέκτες αρνητικών και συκοφαντικών μηνυμάτων για τη ζωή και το έργο του Ιησού, τουλάχιστον για όσους διακατέχονται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.
Αυτό μέχρι τώρα παρατηρείτο από συγκεκριμένους ιδιωτικούς σταθμούς. Φέτος παρακολουθήσαμε μια πιο ολοκληρωμένη Εβδομάδα των Παθών και των Ψευδών για τη Ζωή, το Έργο και την Υπόσταση του Θεανθρώπου κυρίως μέσα από τον κρατικό τηλεοπτικό δέκτη…
Αλλεπάλληλα «ντοκυμαντέρ» με ψευδοεπιστημoνικό χαρακτήρα πριν και μετά τις Θείες Ακολουθίες με βασικό περιεχόμενο τις συνεχείς αρνήσεις της Ζωής , του Έργου και της Θείας Υπόστασης του Θεανθρώπου.
Συνεχείς αρνήσεις και διαψεύσεις του ίδιου του Λόγου του Ευαγγελίου μας , για το Σκοπό της Ύπαρξης και τις αιτίες των Πράξεων του Ιησού πάνω στη γη ,από παγκοσμίως αγνώστους επιστήμονες και αναλυτές.
Κι όλα αυτά μέσα από τον κρατικό δίαυλο του οποίου τα έξοδα λειτουργίας είναι στις πλάτες του γονατισμένου οικονομικά και ψυχολογικά ελληνικού λαού, ο οποίος έχει σαν πρώτο και τελευταίο στήριγμα στις πιο δύσκολες στιγμές του την Ελληνορθόδοξη πίστη του .
Αντί λοιπόν η ελληνική κρατική τηλεόραση να βοηθά να τονωθεί το φρόνημα της πλειονότητας των Ελληνορθόδοξων Ελλήνων με το υστέρημα των οποίων αντλεί τα κύρια έσοδά της για να μπορεί να εκπέμπει ,εκτός από την αυτονόητη προβολή των Θείων Ακολουθιών συνέβαλε – τυχαία ίσως…- στο να καταργείται το θείο νόημα κάθε ημέρας του Θείου Πάθους, των Θαυμάτων του Ιησού, της Θυσίας του, της Σταύρωσης της Ανάστασης .
Καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων
Το γεγονός ότι τα έσοδα της ΝΕΡΙΤ προέρχονται κατά βάση από το κύριο μέρος του πληθυσμού της Ελληνικής Επικράτειας που πιστεύει στην πλειονότητά του ανά τους αιώνες στον Ελληνορθόδοξο Χριστιανισμό δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο της ΝΕΡΙΤ οφείλει να δείχνει αποκλειστικά και μόνο ό,τι έχει να κάνει με την Ελληνορθόδοξη Πίστη( αν και σε άλλα κράτη συμβαίνει αυτό ακριβώς)…
Από το σημείο όμως αυτό, του καθήκοντος του πλουραλισμού και της ευρύτητας της ενημέρωσης μέχρι την κατάφορη συκοφάντηση του πιο Ιερού Προσώπου της Ελληνορθόδοξης Πίστης , υπάρχει όχι απόσταση αλλά βαθύ και τεράστιο χάσμα.
Δεν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της Μεγαλύτερης Γιορτής των Ελλήνων, πριν την Κορύφωση του Θείου Πάθους πριν την Ανάσταση του Θεού και Πατέρα τους, να προβάλλεται συστηματικά επί μία εβδομάδα το πλέον προσβλητικό περιεχόμενο για την πίστη και τη διαχρονική μεταφυσική ταυτότητα της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.
Και από μία Κυβέρνηση της Αριστεράς που επικαλείται τον Ανθρωπισμό και τον Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες , το ελάχιστο που θα περιμέναμε είναι το σεβασμό του θρησκευτικού αισθήματος και πίστης των πολιτών που την εξέλεξαν .
Και μιας και η πλειονότητα των μελών της συγκεκριμένης Κυβέρνησης ορκίστηκε στον λόγο και την τιμή της, ότι θα υπηρετεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό – και όχι μια απειροελάχιστη μειοψηφία του που μπορεί να μην πιστεύει στον Ιησού Χριστό – και θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ας μην εξαιρεθούν και πάλι η πλειονότητα των Ελλήνων Χριστιανών από το σεβασμό στα δικά τους Ανθρώπινα Δικαιώματα και στα προαιώνια Σύμβολα της Πίστης τους και της Παράδοσής τους, κάτι που παρατηρείται συστηματικά τα τελευταία έτη να γίνεται από «δεξιές» και … «σοσιαλιστικές»… «κυβερνήσεις»..!
Μπορεί αυθαίρετα να μην προβάλουν στην τηλεόραση τα Πιστεύω , θρησκευτικά και εθνικά της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών του Ελληνικού κράτους , δεν μπορούν όμως να τα προσβάλλουν και να τα λοιδορούν. Δεν επιτρέπεται να μας προσβάλουν με τέτοιο τρόπο την στιγμή που ο δοκιμαζόμενος και ματωμένος Έλληνας , με τις λίγες δυνάμεις που του έχουν απομείνει δέχεται και συντηρεί – θέλοντας και μη – όλους τους αναξιοπαθούντες της υφηλίου.
Συκοφαντίες στην Ελληνορθόδοξη Πίστη
Τα παραδείγματα των ακραία προσβλητικών προγραμμάτων στη ΝΕΡΙΤ είναι δυστυχώς πολλά και σοκαριστικά όχι μόνο για τον Χριστιανό αλλά και για οποιονδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο με στοιχειώδη παιδεία αλλά κα βασικές γνώσεις ιστορίας… ( Την ώρα για παράδειγμα της Πρώτης Ανάστασης «μαθαίναμε» από το Κρατικό Κανάλι ότι ο Χριστός ήταν καιροσκόπος, με όπλα και θησαυροφυλάκιο και ο Ιούδας ανιδιοτελής «ακτιβιστής» «που δεν είχε λόγο να ασχοληθεί με τα αμελητέα τριάκοντα αργύρια αφού κρατούσε το θησαυροφυλάκιο των μαθητών και όποτε ήθελε μπορούσε να το υπεξαιρέσει … Έτσι δεν πρόδωσε τον Χριστό για τα λεφτά αλλά γιατί ο Ιησούς μετέφερε στους μαθητές Του «μπερδεμένα μηνύματα» και «δεν ήταν σταθερός στις αξίες που τους μετέδιδε», «τους κάλεσε να πάρουν τα όπλα» και άλλα «ωραία»…)
Τόσο το μονοδιάστατα αρνητικό περιεχόμενο του Κρατικού Προγράμματος για τη Χριστιανοσύνη καθ’όλη τη διάρκεια τη Μεγάλης Εβδομάδας όσο και οι προσεκτικά στοχευμένες και επιλεγμένες ώρες πριν και μετά από τις πιο κατανυκτικές και βιωματικές στιγμές για τον Ορθόδοξο –πόσο τυχαίες πια μπορεί να είναι ;-πλήττουν βαθειά και προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων αλλά και το φρόνημά του στον Γολγοθά που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Και εάν μας πείσουν ότι αυτό έγινε τυχαία αυτό συνεπάγεται ότι κάποιοι στην κρατική τηλεόραση δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν έχουν τη στοιχειώδη κουλτούρα να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους σκοπούς που πρέπει να υπηρετεί στοιχειωδώς ένα Κρατικό Μέσο που πληρώνεται από τον φορολογούμενο πολίτη. Εκτός εάν η Ανεξάρτητη Κρατική Τηλεόραση που πάνε να στήσουν πήρε «άνωθεν» εντολές για την Εβδομάδα των… « Παθών» της Πίστης των Ελλήνων και της Συκοφάντησης του Ιησού Χριστού. Ρωτάμε….
Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας φτάνει σε τέτοια όρια προσβολής του θρησκευτικού συναισθήματος και ιερών Συμβόλων ενός Πολιτισμού ξεφεύγει από κάθε έννοια της υφής και της λειτουργίας του και συνιστά πλέον Μέσο Άσκησης Ψυχολογικού Πολέμου.
Σημείωση
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πολλά και στη διάθεση του καθενός. Δεν δημοσιεύονται από σεβασμό στην Ημέρα της Μεγάλης του Χριστού μας Ανάστασης             http:/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου