Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κοινή άσκηση διείσδυσης σε εχθρικά εδάφη απο Έλληνες και Αμερικανούς κομάντος


Αμερικανοί κομάντος της 352 Special Operation Group βρίσκονται στην Ελευσίνα προκειμένου τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσουν συνεκπαίδευση με την «ελίτ» των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα τις μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που ανήκει στο ΓΕΕΘΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr pεδίο των κοινών ασκήσεων θα είναι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής και πιο συγκεκριμένα, η Ελευσίνα, τα Μέγαρα και ο Αργοσαρωνικός χωρίς βέβαια να αποκλείεται και μετακίνηση σε άλλες περιοχές που ενδείκνυνται για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ανακοίνωση του εκδόθηκε απο το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πώς τμήμα της άσκησης θα διεξαχθεί και στο Πεδίο Βολής "Καράβια".
Η συνεκπαίδευση των Ελλήνων και των Αμερικανών κομάντος θα περιλαμβάνει διάσωση πιλότων σε εχθρική περιοχή μετά από πτώση μαχητικού αεροσκάφους, παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, εκτέλεση καταρρίχησης «fast rope» και εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα, αλλά και ελεύθερης πτώσης.
Τα άλματα θα πραγματοποιηθούν ημέρα και νύχτα, πιθανότατα στον Ασπρόπυργο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν και καταδύσεις με σκοπό τη διείσδυση σε εχθρικά εδάφη, αλλά και την εξουδετέρωση απειλής. Οι άνδρες της ΔΥΚ και της Ζ’ ΜΑΚ είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους αποστολές.
Αντικείμενα εκπαιδεύσεως θα είναι επίσης η συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου και η ρίψη φόρτου ημέρα και νύχτα.
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν στελέχη από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ), τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ), το 575 Τάγμα Πεζοναυτών (575 Τ/ΠΝ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και το 865 Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ).
Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα των ειδικών δυνάμεων της USAF και πιο συγκεκριμένα την 352 Σμηναρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων (352nd Special Operations Group: 352 SOG).
Πρόκειται για μια ειδική ομάδα της USAF που είναι εξοπλισμένη με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων, κυρίως αποστολών OEF και OEF - TS, και έχει στη διάθεση της τρεις διαφορετικές εκδόσεις του αεροσκάφους MC – 130, διαθέτει επίσης CV - 22B Osprey και ελικόπτερα.
Απο αυτά στη συνεκπαίδευση θα χρησιμοποιηθούν τρία αεροσκάφη MC-130J και τρία CV-22B Osprey.πηγηhttp://www.d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου