Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

'Ντενεκέδες'' πυραύλους στόχους ... εκτόξευσε το Ισραήλ με σκοπό να τσεκάρει την ασπίδα των RADAR της Ρωσίας

Δοκιμάζουν τα RADAR και τα νεύρα του Πούτιν... Αμερικανοί  & Ισραηλινοί !
Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ, με αφορμή την συριακή κρίση, η είδηση για την εκτόξευση «δύο βαλλιστικών αντικειμένων»
στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία φέρεται να εντοπίστηκαν από ρωσικά ραντάρ, ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή. Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για κοινή πυραυλική δοκιμή με τις ΗΠΑ, αν και το αμερικανικό ναυτικό δηλώνει ότι δεν εκτόξευσε πυραύλους από πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

 
«Δεν εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο» δήλωσε εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μετέδωσε ότι η εκτόξευση καταγράφηκε στις 10.16 (ώρα Μόσχας) από ραντάρ στο Αρμαβιρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει πυραύλους από Ευρώπη και Ιράν.
Πυραυλικό θρίλερ στην ανατολική Μεσόγειο «Η διαδρομή αυτών των αντικειμένων ξεκινούσε από κεντρικό σημείο στη Μεσόγειο και κατευθυνόταν στις ανατολικές ακτές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται πηγή στη Δαμασκό, τα δύο βαλλιστικά «αντικείμενα» έπεσαν στη θάλασσα.
 
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα στη Μεσόγειο τη δοκιμή ενός πυραύλου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το, χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ, αντιπυραυλικό του σύστημα.
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων εντάσσονται στο πλαίσιο ισραηλινο-αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης. Τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στο κέντρο του Ισραήλ.
Τα RADAR της Δαμασκού δεν εντόπισαν τους Πυραύλους στόχους 
«Τα ραντάρ της Συρίας δεν εντόπισαν πυραύλους να πέφτουν στο συριακό έδαφος», όπως ανέφερε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που μίλησε στο κανάλι του Λιβάνου, Al Manar, ενώ προηγουμένως η ρωσική πρεσβεία στην Συρία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν σημάδια για πυραυλική επίθεση ή εκρήξεις στην Δαμασκό.
 
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει επισήμως κάποιο σχόλιο, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έχει ενημερώσει τον πρόεδρο Πούτιν για το συμβάν.πηγηhttp://www.vet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου