Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ανέλαβαν τα κομάντα τη σύλληψη των παραστρατιωτικών Αλβανών «ανταρτών» του βουνού με επικεφαλής τον αδίστακτο μακελάρη, Μάριο Κόλα.[ΦΩΤΟ]


spiti-nafpaktia2
****Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για άτομα με γένεια και μακριά μαλλιά ότι κινούνται στο ποτάμι. Αλλά η πληροφόρηση δόθηκε καθυστερημένα. Μπλοκαρισμένος όλος ο Εύηνος ποταμός. Την πληροφορία έδωσε στην αστυνομία μία Βουλγάρα της περιοχής.
Καταδρομείς των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, κομάντος του Λιμενικού Σώματος και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που τσάκισαν στα Ζωνιανά τους βαρόνους των ναρκωτικών, ανέλαβαν δράση από το Σάββατο τη νύχτα στην 14η μέρα της επιχείρησης «ευρείας έκτασης» που ομοιάζει με πολεμική αναμέτρηση, για τη σύλληψη των παραστρατιωτικών Αλβανών «ανταρτών» του βουνού με επικεφαλής τον αδίστακτο μακελάρη, Μάριο Κόλα.
bloko-nafpaktos
Bρεθήκαμε χτες στην αχανή έκταση των Ακαρνανικών βουνών και στις «φυλάχτρες» της Αιτωλίας, στα σύνορα με την Φωκίδα. Πάνοπλοι αστυνομικοί αλλά κατάκοποι και ταλαιπωρημένοι της ΟΠΚΕ, έστηναν «καρτέρια» κοντά στο Φράγμα του Εύηνου ποταμού.
KOTSALOS-PINAKIDA
Στην αμασχάλη το G3. Από τα λίγα πολεμικά αυτόματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τα Καλάσνικοφ. Κρυμμένοι πίσω από παραπήγματα και μισογκρεμισμένα σπίτια, έψαχναν, σταματούσαν αυτοκίνητα, παρατηρούσαν με κιάλια και μίλαγαν συνέχεια με τους ασυρμάτους για το επόμενο βήμα. Για τον απλό αναγνώστη είναι ασύλληπτη η χιλιομετρική έκταση των αναζητήσεων. Από τις μεγαλύτερες που ίσως έγιναν στην Ελλάδα μετά τον ανταρτοπόλεμο για την αντιμετώπιση εγκληματιών. Από το Ευπάλιο(ορεινό χωριό)κοντά στην Ναύπακτο, η αστυνομία άρχισε να «χτενίζει» όλα τα χωριά από τη θάλασσα και πάνω προς την δύσβατη ορεινή Ναυπακτία, στην ελληνική βερσιόν ενός εφιαλτικού γουέστερν. Μόρνος, Τρίκορφο, Φιλοθέη, Τείχιο,Περιθιώτισσα, Παλαιόπυργος, Ποτιδανεία. Και από εκεί Δάφνη, Σίμος, Μπουκίστα, Πλάτανος, Δόβριστα. Και από εκεί- τις τελευταίες ώρες- όπου γλύφει τη γη, ο Εύηνος ποταμός. Από την γέφυρα του Κότσαλου, μέχρι το φράγμα. Και από την Χρυσοβίστα έως το Θέρμο, προς την Λίμνη Τριχωνίδα. Δυνάμεις κατευθύνονται και προς το Καρπενήσι. Οι Αλβανοί συμμορίτες είναι σκληραγωγημένοι και μπορεί να φτάσουν και εκεί.
giagia-nafpaktos
Στο ποτάμι, η αστυνομία δεν μπορεί. Ανέλαβαν τα κομάντα. Στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ, κατέβασε το Σάββατο τη νύχτα πάνω από 20 εκπαιδευμένους άντρες. Έπεσαν στο ποτάμι και το ψάχνουν με τα αυτόματα στο χέρι. «Εξαντλήσαμε την έρευνα στα χωριά. Δεν ξέρουμε εαν τις κλοπές που γίνονταν σε κλειστά σπίτια ή σε οικίες παραθεριστών τις τελευταίες μέρες, τις έκαναν οι δραπέτες. Οι πληροφορίες λένε ότι πρέπει να ψάξουμε το ποτάμι. Από άκρου εις άκρον. Φοβούμαστε μην μας φύγουν προς την Πίνδο. Είναι ικανοί για όλα», μας είπε αξιωματικός που ξενυχτά στις έρευνες εδώ και δεκαπέντε μέρες.
NAVPAKTOS10-FRAGMA
Τρόμος
Η γιαγιά που συναντήσαμε κοντά στον Σίμο, τρέμει. «Μας κατέκλεψαν οι Αλβανοί παιδάκι μου. 50 χρόνια στο βουνό δεν θυμάμαι τέτοια πράγματα. Ούτε στον εμφύλιο». Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου χαμηλά στην παραλία, βλέπει καθημερινά τα «αποσπάσματα»: «Μόνον σε μένα η αστυνομία έχει ρίξει βενζίνη αξίας 15.000 ευρώ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κινητοποίηση».
naypaktos-alvanoi5
Ο ιδιοκτήτης του «Διάσελου», στην κορυφογραμμή, στην Καστανιά, Γιάννης Αντωνόπουλος, είναι πεπεισμένος: «Θα τους πιάσουν».
navpaktos-alvanoi6
Ο μελισσοκόμος, ο Ανδρέας, που βγάζει μέλι κοντά στο Φράγμα του Εύηνου, είναι τρομοκρατημένος: «Δεν θα κοιμηθώ πάλι απόψε. Φοβάμαι μήπως μπουν μέσα». Στα αυτιά μας αντηχεί πάλι η φωνή της γερόντισσας που βόσκει τα πρόβατα: «Ούτε στον ανταρτοπόλεμο, παιδάκι μου...»πηγη μακελειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου