Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Άγκυρα: "Οι Έλληνες μας αναχαιτίζουν παράνομα σε Ρόδο, Λέσβο, Ικαρία"!


Απίστευτο τουρκικό θράσος: Ένα 24ωρο μετά την ιταμή πρόκληση της Άγκυρας να στείλει σχηματισμό αεροσκαφών πάνω από τον τάφο του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι .... "ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τουρκικά στη Ρόδο, τη Λέσβο και την Ικαρία στον διεθνή εναέριο χώρο"!
Που και να τους αναχαιτίζαμε κανονικά με "σκριναρίσματα" και εμπλοκές, δηλαδή, τι θα έλεγαν...
Πηγές του ΓΕΕΘΑ σημείωναν ότι "Είναι καθαρά πολιτικό το ζήτημα. Καθ'όλη την διάρκεια της άσκησης της Άγκυρας "Deniz Kurdu 2013", φαίνεται ότι θέτουν πολιτικά ζητήματα κυριαρχίας στην περιοχή. Από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζονται στρατιωτικά, πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά".
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως «στις 22/05/13, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα τύπου F-16, που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, αναχαιτίσθηκαν δυτικά της Ρόδου από ελληνικά αεροπλάνα F-16, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας».
Το ίδιο αναφέρει πώς έγινε επίσης βορειοδυτικά της Λέσβου, με τουρκικά μαχητικά να αναχαιτίζονται από ελληνικά που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο, αλλά και νότια της Ικαρίας. Στην περίπτωση αυτή τα τουρκικά F-16 αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-4 που σηκώθηκαν από τη Σκύρο.
Περίμεναν οι Τούρκοι φαίνεται να τους πούμε περάστε και κάνετε ανενόχλητοι ότι θέλετε. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι Τούρκοι έκαναν 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο τόσο με μαχητικά όσο και με ελικόπτερα που απονηώθηκαν από πλοία της Άγκυρας.
Το θράσος των Τούρκων επεκτάθηκε και στη θάλασσα, αφού με άλλη ανακοίνωση τους ισχυρίζονται πώς την Τετάρτη, μεταξύ 12:29 και 13:08 σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής «παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των Ιμίων». Έκαναν το άσπρο μαύρο και λένε πώς εμείς τους παραβιάζουμε τα χωρικά ύδατα, όταν καθημερινά στέλνουν αλιευτικά τους στα Ίμια για να προκαλούν και να διατηρούν ένταση στην περιοχή.
Ένα γνωστό ρητό λέει δώσε θάρρος στο χωριάτη… Αυτό έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους εγκληματικούς χειρισμούς τους στα εθνικά θέματα, επιτρέποντας στους Τούρκους να αποθρασυνθούν και να διεκδικούν το Αιγαίο και τα ενεργειακά κοιτάσματα του.ΠΗΓΗhttp://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου